SHMÚ varuje, že v týchto regiónoch môžu dnes nastať povodne

NETKY.SK • 26 September 2020, 09:56 • 2 min
SHMÚ varuje, že v týchto regiónoch môžu dnes nastať povodne

Túto výstrahu dal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre veľké množstvo zrážok v tieto dni.

slovakia

left justify in out

Bratislava 26. septembra (TASR) - Výrazné zrážky môžu v niektorých regiónoch západného a stredného Slovenska spôsobiť povodne. Na možné riziko upozornil SHMÚ. Vydaná je preto hydrologická výstraha 1. stupňa – pre Hornú Nitru, okresy Banskobystrického a Trenčianskeho kraja.

 

 

Výstraha platí do sobotňajšieho predpoludnia, no v okresoch Hornej Nitry (Bánovce nad Bebravou,  Prievidza, Partizánske i Topoľčany) až do 18.00 h. "Vzhľadom na predpokladané zrážky očakávame na tokoch výrazný vzostup vodných hladín s možnosťou dosiahnutia alebo prekročenia stupňov povodňových aktivít," varujú hydrológovia zo SHMÚ.

 

 

Pre tieto regióny vydal SHMÚ zvýšenú výstrahu pred intenzívnymi zrážkami. Od piatku do sobotňajšieho predpoludnia môže napršať 50 až 70 mm. Zvyšná časť Slovenska má vydanú výstrahu 1. stupňa. Očakávajú sa zrážky v rozmedzí od 35 do 50 mm.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies