Shell v 4. kvartáli nesplnil očakávania analytikov

NETKY.SK • 31 Január 2013, 12:54 • 2 min
Shell v 4. kvartáli nesplnil očakávania analytikov

Shell v 4. kvartáli nesplnil očakávania analytikov - Svet Spoločnosť Royal Dutch Shell, najväčšia európska ropná firma, svojimi výsledkami za 4.

slovakia

left justify in out

img

Spoločnosť Royal Dutch Shell, najväčšia európska ropná firma, svojimi výsledkami za 4. kvartál sklamala analytikov.

Vedenie sa ale sústredilo na investície do rastu produkcie, a plánuje tiež zvýšiť dividendy. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.

Zisk spoločnosti bez započítania jednorazových položiek a zmien v hodnote skladových zásob za tri mesiace do konca decembra vzrástol medziročne o 15 % na 5,58 miliardy USD (4,15 miliardy eur). Analytici však očakávali, že sa vyšplhá na 6,2 miliardy USD. Vyššie náklady na ťažbu však prevážili rast produkcie aj pozitívny vplyv zdraženia ropy na hospodárske výsledky Shell.

Čistý zisk ropného koncernu v sledovanom období stúpol len o 3 % na 6,7 miliardy USD. Za celý rok 2012 klesol zisk Shell o 14 % na 26,6 miliardy USD.

Produkcia koncernu v 4. kvartáli pritom vzrástla na 3,4 milióna barelov ropy denne z 3,3 milióna barelov/deň v poslednom kvartáli 2011.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies