Shell kupuje od Morgan Stanley európske energetické aktíva

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 14:44 • 2 min
Shell kupuje od Morgan Stanley európske energetické aktíva

LONDÝN - Spoločnosť Royal Dutch Shell kupuje európske portfólio spoločnosti Morgan Stanley v oblasti plynu a elektrickej energie. Americká banka sa totiž z tohto sektora sťahuje.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Shell mieri k tomu, aby výrazne rozvinula svoje podnikanie na trhu s plynom v nasledujúcich rokoch v prípade, že sa spoločnosti podarí dokončiť aj prevzatie spoločnosti BG Group v hodnote 70 mld. USD. Spoločnosť Shell okrem toho uzavrela strategickú alianciu so spoločnosťou Gazprom, ktorá je celosvetovo najväčším producentom plynu.

 

Divízia Shell Energy Europe podpísala záväznú dohodu o predaji a nákupe týkajúcu sa portfólia spoločnosti Morgan Stanley. Spoločnosť Shell o tom informovala v piatok, no neuviedla ďalšie detaily. Morgan Stanley kedysi bola jednou z najvýznamnejších amerických bánk obchodujúcich s komoditami. Banka však výrazne okresala svoje pôsobenie v sektore vzhľadom na regulačné obmedzenia v obchodovaní napríklad s kovmi a ropou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies