Vlhová štvrtá po 1. kole slalomu v Špindlerovom Mlyne

NETKY.SK • 9 Marec 2019, 11:58 • 2 min
Vlhová štvrtá po 1. kole slalomu v Špindlerovom Mlyne

ŠPINDLEROV MLYN - od vyslaného redaktora Daniela Šargu) - Slovenská reprezentantka Petra Vlhová je štvrtá po prvom kole sobotňajšieho slalomu žien v českom Špindlerovom Mlyne v rámci Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní 2018/2019.

slovakia

left justify in out

Druhé kolo slalomu je na programe od 13.30 h.

Vlhová so štartovým číslom jeden mala výhodu neporušenej trate, ale v hustom snežení jej to až tak nepomohlo. Nevyhla sa menším zaváhaniam a z pozície líderky ju zosadila hneď s číslom 2 jazdiaca Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá dosiahla o 1,33 s lepší čas ako Slovenka. Už istá víťazka malého krištáľového glóbusu za slalom vyhrala prvé kolo, druhá je Švajčiarka Wendy Holdenerová (+0,37 s). Pred Vlhovú sa dostala v prvej jazde aj Švédka Frida Hansdotterová (+1,28).

"Jazdila som zle. Od štartu až do cieľa to nebolo dobré, robila som chyby. Musím si to pozrieť na videu a v 2. kole mám čo naprávať," uviedla Petra Vlhová pre slovenské médiá v Špindlerovom Mlyne. Pod výkon 23-ročnej Slovenky v 1. kole sa podpísalo aj nevľúdne počasie a znížená viditeľnosť na trati. "Sneží a viditeľnosť nie je najlepšia. Už v polovici trate takmer nič nevidíme pre nalepený sneh na okuliaroch. Samozrejme, podmienky máme všetky rovnaké."

Prvé kolo na Čiernej zjazdovke vo Svätom Petri postavil so 60 bránkami švédsky tréner Calle Enocson. "Trať nebola veľmi zlá, ale možno mi to nesadlo, ako to bolo postavené. Zrejme som v niektorých bránkach bola príliš dlho. Uvidím, čo sa ešte dá urobiť v 2. kole," podotkla Vlhová.

Zaujímavo vyznieva porovnanie, že Vlhová zaostáva za Shiffrinovou o 1,33 s, čo je rovnaký rozdiel ako v sobotňajšom obrovskom slalome po 1. kole. Avšak s tým rozdielom, že vtedy viedla Vlhová a Shiffrinová bola až štvrtá s mankom 1,33. "Stať sa ešte môže všetko, ale väčšinou to býva tak, že ak má niekto taký náskok, ako teraz Mikaela predo mnou, väčšinou si to už udrží," dodala Vlhová.

Slalom v Špindlerovom Mlyne je jedenástym z dvanástich ženských podujatí tohto druhu v sezóne SP 2018/2019. Nasledoval po viac ako mesačnej pauze od predchádzajúceho slalomu v slovinskom Maribore. Medzitým sa konali majstrovstvá sveta vo švédskom Aare a v seriáli SP aj paralelný slalom v Štokholme.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Špindlerov Mlyn (ČR) - sobota:

Ženy - slalom - po 1. kole: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 49,33 s, 2. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,37 s, 3. Frida Hansdotterová (Švéd.) +1,28, 4. Petra Vlhová (SR) +1,33, 5. Katharina Liensbergerová (Rak.) +1,69, 6. Kristin Lysdahlová (Nór.) +1,81
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies