SFZ reaguje, na UEFA sa bude sťažovať na škótskych rozhodcov

NETKY.SK • 15 Október 2014, 12:15 • 2 min
SFZ reaguje, na UEFA sa bude sťažovať na škótskych rozhodcov

BRATISLAVA - Na výkon škótskych rozhodcov v utorňajšom odvetnom barážovom súboji Taliansko - SR (3:1) o postup na ME 2015 hráčov do 21 rokov plánuje Slovenský futbalový zväz (SFZ) podať oficiálnu sťažnosť.

slovakia

left justify in out

"SFZ podá oficiálnu sťažnosť na výkon rozhodcov zápasu Komisii rozhodcov UEFA. Prezident SFZ Ján Kováčik tiež bude adresovať prezidentovi UEFA Michelovi Platinimu osobný list," uvádza sa v stanovisku SFZ.

 

"Veľmi citlivo vnímame túto situáciu a uvedomujeme si zodpovednosť, ktorú máme voči slovenskému futbalu. To, že nezverejňujeme všetky naše kroky, neznamená, že ich nerobíme. My budeme rešpektovať pravidlá aj v takejto náročnej chvíli. Ešte raz ďakujeme za podporu, ktorú vyjadrujete tímu," uvádza sa ďalej v stanovisku SFZ adresovanom verejnosti, ktorá zostala pobúrená z kontroverzného rozhodovania kvalifikačného duelu v Reggio Emilia. V ňom Slováci podľahli 1:3 a prišli o šancu postúpiť na šampionát v Českej republike.

 

Škótski rozhodcovia na čele s hlavným Stevenom McLeanom evidentne poškodili slovenský tím do 21 rokov. V jasnom rozpore s pravidlami (dlho) posudzovali faul na Ivana Schranza, následne ho vyhodnotili ako čistý zákrok a nariadili rohový kop, hoci nemali na to žiadny dôvod. Ondrejovi Dudovi a Adamovi Zreľákovi udelili obom dve žlté a následne červené karty, tiež v rozporuplných okolnostiach. V nervóznej atmosfére záverečnej štvrťhodiny zápasu vykázali z lavičky technického vedúceho slovenského tímu i jeho šéftrénera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies