Sexi bojovníčka Ronda Rousey vydala knihu s názvom My Fight/Your Fight.

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 10:46 • 2 min
Sexi bojovníčka Ronda Rousey vydala knihu s názvom My Fight/Your Fight.

NEW YORK - Reportér New York Postu knihu už čítal, a pustil do sveta zopár zaujímavých kapitol z knihy. Kniha opisuje život Rondy po olympiáde, potom čo získala bronz. Všetkého mala plné zuby a vybrala si ročnú pauzu. Začala si naplno užívať. Ako všetkému aj tomuto sa venovala naplno.

slovakia

left justify in out

Ronda, začala fajčiť a piť. Veľakrát štartovala deň vodkou. Bola závislá na analgetikách, neustále fajčila trávu a kým si nemohla dovoliť byt, spávala vo svojom aute. Lepšie to nebolo ani potom keď si našla podnájom "Veľakrát sa stávalo, že zo záchodu a sprchy vyvierala kanalizácia. Neraz sa stalo, že keď som došla domov z roboty mala som cely byt pod vodou a všade plávali fekálie. Vtedy som si pomyslela, že nižšie sa už nemôžem dostať," hovorí Ronda

 

Od detstva vyrastala v tvrdých podmienkach. Hneď pri jej pôrode nastali komplikácie, narodila sa tak, že okolo hlavy mala omotanú pupočnú šnúru. Lekári ju napokon zachránili, no kvôli  veľkému kyslíkovému deficitu sa jej mozog vyvíjal pomalšie, rozprávať sa naučila keď mala štyri roky.

 

Milovala svojho otca, ktorý nečakane spáchal samovraždu keď mala 8rokov. Totálne ju to položilo. Ale ešte v ten istý rok bol pre ňu zlomový, keď zistila, že jej mama bola majsterka sveta v jude. Mama jej  o tom nikdy nehovorila, no keď sa to malá Ronda dozvedela, chcela aby spolu začali trénovať. Hneď sa do toho aj pustili, počas tréningov bola mama nekompromisná a nepoznala zľutovanie. Raz si na tréningu Ronda zlomila na nohe prst. Namiesto toho aby zrušili tréning pokračovali ďalej, a  na záver ešte  musela odbehnúť pár kôl behu. Keď Ronda nevládala od bolesti, už iba poskakovala a vtedy na ňu mama zakričala "nekázala som ti skákať, ale behať".

 

Ale vďaka tvrdým tréningom to veľmi rýchlo dotiahla do národného tímu, a v roku 2004 sa stala najmladšou účastníčkou medzi judistami na olympiáde. Konečné 9.miesto ju veľmi sklamalo. Začala trénovať ešte tvrdšie a na  ďalších olympijských hrách už nesklamala a získala bronz. Po tomto úspechu prišla spomínaná ročná dovolenka a bývanie v aute. Pracovala ako barmanka, a ďalší zlom prišiel vtedy keď uvidela nad barom v telke MMA highlight. Vtedy si povedala "toto by som mohla robiť" opäť začala tvrdo trénovať a ďalší príbeh už poznáme.

 

Toto sú iba najzaujímavejšie časti z originálneho článku. Ale aj  tieto fakty nám pomôžu trocha lepšie  pochopiť ako sa stala z Rondy takáto skvelá bojovníčka, že aj napriek toľkým  ťažkostiam sa nevzdala a tvrdo išla po svojich cieľoch.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies