Sevilla poslala domov anglického favorita, Šachtar nedal šancu Bazileju

NETKY.SK • 12 August 2020, 20:10 • 2 min
Sevilla poslala domov anglického favorita, Šachtar nedal šancu Bazileju

V utorňajších zápasoch Európskej ligy si španielska Sevilla poradila s anglickým Wolverhamptonom, v druhom zápase ukrajinský Šachtar zdolal Bazilej rozdielom triedy. V semifinále sa Sevilla stretne s ďalším anglickým favoritom Manchestrom United, Šachtar si zmeria sily s milánskym Interom.

slovakia

left justify in out

Ocampos rozhodol o postupe Seville

V Duisburgu sa veľmi rýchlo mohlo otvoriť skóre. Adama Traore spadol v šestnástke po sklze Diega Carlosa a rozhodca po konzultácii s VAR nariadil jedenástku. Wolverhampton ju však nepremenil, brankár Jasin Bunu vystihol úmysel Raula Jimeneza a udržal bezgólový stav. Ten platil aj po šanci Susa na opačnom konci, kde sa zase vyznamenal brankár Rui Patricio. V závere prvého polčasu ešte Lucas Ocampos tesne minul bránku Wolverhamptonu. Po zmene strán sa do cez troch súperov do päťky predral Jusuf Nasjri, no lopta mu ušla priďaleko a Patricio mohol zasiahnuť. Zápas do predĺženia nedospel, v 88. minúte prelomil patovú situáciu po centri Evera Banegu do šestnástky hlavičkou Ocampos. Do semifinále poslal rekordného päťnásobného víťaza druhej najprestížnejšej európskej klubovej súťaže.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

¡¡¡𝗚𝗢𝗢𝗢𝗢𝗟 𝗗𝗘 𝗢𝗖𝗔𝗠𝗣𝗢𝗦!!!

Příspěvek sdílený Sevilla FC (@sevillafc),

 

Šachtar strelil 4 góly a postupuje do semifinále

Doneck sa v Gelsenkirchene ujal vedenia hneď v 2. minúte, po rohovom kope hráči Bazileja neustrážili nabiehajúceho Juniora Moraesa a ten hlavičkou otvoril skóre. Brankár Djordje Nikolič chcel vyraziť center, no vzduchom sa preletel naprázdno. Druhýkrát inkasoval o dvadsať minút neskôr, strelou z prvej z hranice šestnástky ho prekonal Taison, loptu cestou do siete ešte tečoval jeden z bazilejských obrancov. Nikolič sa vyznamenal v neskorších momentoch prvého polčasu, keď vychytal šance Moraesa i Marlosa, na pokus Marcosa Antonia krátko pred prestávkou bol prikrátky, zachránila ho konštrukcia bránky. Po vyše hodine hry sa Dodo dostal v šestnástke do kontaktu s Afimicom Pululuom, ale arbiter na ihrisku ani VAR neprisúdili Bazileju jedenástku. Naopak, výhodu pokutového kopu si vybojoval Šachtar, po faule Yannicka Marchanda na Taisona zvýšil v 75. minúte na rozdiel triedy Alan Patrick. Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času upravil už na 4:0 Dodo a postup víťaza Pohára UEFA z roku 2009 už neohrozil ani čestný zásah Rickyho van Wolfswinkela z nadstaveného času.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies