Severom Kamerunu otriasol atentát, obete má mať na svedomí Boko Haram

NETKY.SK • 20 September 2015, 13:11 • 2 min
Severom Kamerunu otriasol atentát, obete má mať na svedomí Boko Haram

YAOUNDÉ - Mestom Mora na severe Kamerunu dnes otriasol samovražedný atentát, ktorý si vyžiadal najmenej päť obetí na životoch. Informovali o tom vojenské zdroje, podľa ktorých ide o najnovší cezhraničný útok spáchaný islamistickou skupinou Boko Haram operujúcou zo susednej Nigérie.

slovakia

left justify in out

Do počtu obetí sú zahrnuté aj dve civilistky a dve samovražedné atentátničky, ktoré nálože umiestnené na svojich telách aktivovali okolo 08.00 h miestneho času, keď ich v blízkosti vstupu do mesta zastavil policajný dôstojník. Policajt pri útoku zahynul tiež.

 

Militanti z Boko Haramu bojujú za vytvorenie prísne islamského štátu na severe Nigérie od roku 2009. Odvtedy pripravili o život tisíce ľudí a ďalšie stovky, vrátane dievčat a žien, uniesli. Približne 1,5 milióna Nigérijčanov muselo utiecť zo svojich domovov. Svoje útoky islamisti rozširujú aj na územie susedných afrických štátov. Skupina bola pôvodne napojená na medzinárodnú teroristickú sieť al-Káida, v marci tohto roka prisahala vernosť džihádistickej sekte Islamský štát (IS), ktorá okupuje rozľahlé územia v Sýrii a Iraku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies