Severnou časťou Kobané otriasol samovražedný atentát

NETKY.SK • 13 Október 2014, 13:50 • 2 min
Severnou časťou Kobané otriasol samovražedný atentát

AMMÁN - Samovražedný atentátnik dnes v tesnej blízkosti islamistami obliehaného kurdského mesta Kobané aktivoval výbušniny naložené v nákladnom aute. Útok spáchal príslušník extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), uviedlo Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

slovakia

left justify in out

Útok sa odohral asi dva kilometre severne od Kobané, ktoré je dejiskom ťažkých bojov medzi kurdskými jednotkami a ozbrojencami IS, ktorým sa darí upevniť si svoje pozície v meste obliehanom už vyše dva týždne.
     

V bojoch o Kobané, ktoré sa začali v polovici septembra, prišlo o život už najmenej 500 ľudí a viac ako 200.000 bolo nútených utiecť cez hranicu do Turecka.
     

Islamisti v súčasnosti ovládajú viac než tretinu Kobané, sýrskeho kurdského mesta blízko hraníc s Tureckom, ktoré je známe aj pod arabským názvom Ajn al-Arab.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies