Severné Taliansko zasiahlo zemetrasenie

NETKY.SK • 25 Január 2012, 10:49 • 2 min
Severné Taliansko zasiahlo zemetrasenie

Severné Taliansko zasiahlo zemetrasenie - Svet Zemetrasenie s magnitúdou 4,9 zasiahlo dnes rozľahlú oblasť severného Talianska od Verony po Janov. Výrazne otrasy pocítili aj obyvatelia Milána, neobjavili sa však správy o zraneniach alebo škodách.

slovakia

left justify in out

img

Zemetrasenie s magnitúdou 4,9 zasiahlo dnes rozľahlú oblasť severného Talianska od Verony po Janov. Výrazne otrasy pocítili aj obyvatelia Milána, neobjavili sa však správy o zraneniach alebo škodách.

Epicentrum zemetrasenia, ku ktorému došlo krátko po 9.00 h, bolo pri meste Reggio Emilia, oznámil taliansky Národný geofyzikálny a vulkanologický ústav (INGV).

Seizmológovia ešte skôr, v noci nadnes zaznamenali ďalšie zemetrasenie s magnitúdou 4,2 neďaleko mesta Verona, po ktorom nasledoval dotras s magnitúdou 2,9.

Dopoludňajšie najsilnejšie zemetrasenie trvalo asi desať sekúnd. Otrasy v budovách hlásili okrem iného obyvatelia Verony, Milána, Turína či Janova. Podľa svedkov sa v niektorých budovách kývali lampy, hýbali stoly a padali predmety na zem.

Americký geologický ústav (USGS) evidoval pri meste Reggio Emilia zemetrasenie s magnitúdou 5,1, zemetrasenie pri Verone malo podľa neho magnitúdu 4,0.

Zdroj: TASR/Reuters, DPA, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies