Polícia obvinila muža, ktorý zdrogovaný havaroval na Spiši, zahynuli dve deti

NETKY.SK • 18 Máj 2023, 14:45 • 2 min
Polícia obvinila muža, ktorý zdrogovaný havaroval na Spiši, zahynuli dve deti

SPIŠSKÁ NOVÁ VES/RUDŇANY - Polícii sa podarilo objasniť tragickú dopravnú nehodu, pri ktorej na Spiši ešte v decembri minulého roka zomreli dve deti. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Košíc Jana Mésarová s tým, že toxikologická analýza biologického materiálu u vodiča potvrdila prítomnosť drog, v súčasnosti už čelí obvineniu.

slovakia

left justify in out

Muž viedol vozidlo v obci Rudňany v okrese Spišská Nová Ves na Prvý sviatok vianočný, pričom zišiel z cesty a narazil do dreveného stĺpa s betónovou pätkou. "V aute mal aj dve deti, vtedy vo veku deviatich a 11 rokov, ktoré, žiaľ, pri dopravnej nehode utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom," upozornila hovorkyňa. Navyše vozidlo viedol v tom čase bez vodičského oprávnenia.

 

Výsledky toxikologickej analýzy biologického materiálu potvrdili, že auto šoféroval po požití pervitínu, a to malo podľa polície negatívne ovplyvniť jeho vodičské schopnosti. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi po vykonaní potrebných procesných úkonov a zadovážení dôkazov vzniesol voči 34-ročnému mužovi obvinenie pre trestný čin usmrtenia. Nezodpovednému mužovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov," uzavrela Mésarová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies