Severná Kórea obvinila z výpadkov internetu USA: Prirovnala Obamu k opici!

NETKY.SK • 27 December 2014, 12:11 • 2 min
Severná Kórea obvinila z výpadkov internetu USA: Prirovnala Obamu k opici!

SOUL - Severná Kórea obvinila dnes Spojené štáty z výpadkov internetu v krajine. V čase sporu okolo hackerského útoku v súvislosti s filmom, ktorého témou je atentát na severokórejského vodcu Kim Čong-una, tiež prirovnala amerického prezidenta Baracka Obamu k "opici", informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

KĽDR poprela účasť na útoku hackerov na spoločnosť Sony Pictures, vyjadrila však hnev nad jej komédiou Šialené interview. Firma pôvodne jej distribúciu odvolala s odvolaním sa na hrozby útokov na americké kiná. Po kritike rozhodnutia aj zo strany Obamu mal film napokon tento týždeň premiéru, aj keď v obmedzenom počte kín.
      

Národná obranná komisia KĽDR vedená Kim Čong-unom, de facto hlavný vládny orgán v izolovanej komunistickej krajine, v dnešnom vyhlásení uviedla, že Obama je za zverejnením filmu, ktorý označila za nelegálny, nečestný a spiatočnícky.
     

"Obama je vo svojich slovách a činoch vždy neopatrný ako opica v tropickom lese," uvádza sa vo vyhlásení nemenovaného hovorcu politického oddelenia komisie, ktoré zverejnila oficiálna tlačová agentúra KCNA.
      

Vyhlásenie tiež obviňuje Washington z výpadkov severokórejských webových stránok z tohto týždňa, ku ktorým došlo po tom, ako USA prisľúbili reakciu na hackerský útok na Sony Pictures. Americká vláda sa odmietla vyjadriť k tomu, či stála za odstavením internetu v KĽDR.
      

Nejde o prvé vyhlásenie, v ktorom Severná Kórea hrubo uráža amerických alebo juhokórejských činiteľov. Tento rok už Pchjongjang označil amerického ministra zahraničných vecí Johna Kerryho za vlka s "odpornou" pretiahnutou čeľusťou a prezidentku Južnej Kórey Pak Kun-hje za prostitútku. V máji severokórejská tlačová agentúra zverejnila správu uvádzajúcu, že Obama má "formu opice", dodáva AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies