Sever Španielska sužujú lesné požiare, horí na desiatkach miest

NETKY.SK • 28 December 2015, 22:26 • 2 min
Sever Španielska sužujú lesné požiare, horí na desiatkach miest

MADRID - Španielski hasiči majú na severe krajiny plné ruky práce s likvidáciou desiatok lesných požiarov. Do hasiacich prác by sa mali zapojiť aj posádky špeciálnych lietadiel, ktoré vyšle do oblasti španielska vláda.

slovakia

left justify in out

Osobitne znepokojujúca je situácia v provincii Kantábria, v ktorej registrujú viac ako 80 požiarov, informoval dnes prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí predseda tamojšej regionálnej vlády Miguel Ángel Revilla, ktorý už v nedeľu volal po nasadení ozbrojených síl v boji s plameňmi. V Kantábrii ľahlo v uplynulých siedmich dňoch popolom asi 2000 hektárov porastov vrátane časti národného parku.

 

Medzičasom však lesné požiare vyčíňajú aj v Astúrii, kde sa ich 19 podarilo dostať pod kontrolu, ale ďalších 30 stále čaká na uhasenie, ako aj v Baskicku.

 

Informácie priniesli tlačové agentúry DPA a AP.

 

V baskickej obci Berango, asi 20 kilometrov severne od Bilbaa, museli v nedeľu večer evakuovať občanov z viacerých domov, šíreniu požiaru tam napomáhal silný vietor, v dôsledku čoho plamene zničili najmenej 120 hektárov lesa v katastri obce. Situáciu sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu až dnes v poludňajších hodinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies