Ševčenko pred zápasom so SR: "Veľmi si vážime slovenský tím"

NETKY.SK • 8 September 2018, 19:58 • 2 min
Ševčenko pred zápasom so SR: "Veľmi si vážime slovenský tím"

ĽVOV - Na Andrija Ševčenka čaká druhé stretnutie so Slovenskom v pozícii trénera ukrajinskej futbalovej reprezentácie.

slovakia

left justify in out

 Pred nedeľným súbojom 1. skupiny B-divízie Ligy národov (Ľvov, 15.00 SELČ) uznal kvality súpera, ktorého jeho zverenci zdolali vo vlaňajšom prípravnom zápase v rovnakom dejisku 2:1.

Ukrajinci odštartovali účinkovanie v novej reprezentačnej súťaži štvrtkovým triumfom na ihrisku Česka 2:1, keď sa im podarilo otočiť nepriaznivý vývoj. Slováci si v stredu poradili s improvizovaným dánskym výberom 3:0. "Veľmi si vážime slovenský tím a myslíme si, že to platí aj opačne. Očakávame nesmierne zaujímavý duel. Protivník je veľmi dobrý s kvalitnými a pripravenými futbalistami. Mali viac času nachystať sa, keďže absolvovali aj prípravný duel, my sme už hrali súťažný zápas. Slovensko má veľmi stabilné mužstvo. Kto chce zvíťaziť, musí disponovať stopercentnou energiou," povedal Ševčenko.

Jevhen Konopľanka skóroval proti Česku a presadil sa aj do siete Slovenska v novembri 2017, vyrovnávajúci zásah vtedy dosiahol Andrij Jarmolenko. Predchádzajúci vzájomný duel na pôde Ukrajiny sa uskutočnil na začiatku kvalifikácie majstrovstiev Európy 2016, zverenci Jána Kozáka dobyli Kyjev po výsledku 1:0. "Tento zápas bol už veľmi dávno a všetci sme na neho zabudli. Tešíme sa na ďalšie stretnutie a uvidíme, ako to dopadne. V realizačnom tíme máme naozaj dobrých odborníkov, personál nám pomáha, aby sme sa aj po náročnom vystúpení v Česku cítili čo najlepšie," uviedol Jarmolenko.

Tréner domácich si verdikt o zložení základnej zostavy ponechal po sobotňajšom oficiálnom tréningu: "Máme viac i menej skúsených hráčov. Vždy sa treba pozerať na momentálny stav a okolnosti, v akých sa hrá. Oba tímy sa veľmi dobre poznajú, stretli sa už niekoľkokrát. Dôležitá je fyzická aj psychická pripravenosť. Uvidíme na tréningu a rozhodneme sa, koho pošleme na trávnik."

Disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) potrestala Ukrajinskú futbalovú federáciu (FFU) jedným predstavením za zatvorenými dverami ešte v novembri 2015. Ukrajinskí fanúšikovia sa v poslednom domácom zápase kvalifikácie EURO 2016 v Kyjeve so Španielskom dopustili rasistických prejavov. Ukrajinci odvtedy nenastúpili doma na žiaden duel pod záštitou UEFA (kvalifikáciu MS 2018 organizovala Medzinárodná futbalová federácia, pozn.), trest si odpykajú práve proti Slovákom. "Samozrejme, ovplyvní to súboj. Na tomto štadióne sme mali veľmi dobrú podporu a skvelých fanúšikov. Prázdne tribúny sú zakaždým negatívum. Blízko pri štadióne však bude vyhradené miesto pre priaznivcov, všetkých pozývam," dodal Ševčenko.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies