SEVŠ si pripomína 5. výročie svojho založenia

NETKY.SK • 15 November 2010, 13:04 • 2 min
SEVŠ si pripomína 5. výročie svojho založenia

SEVŠ si pripomína 5. výročie svojho založenia

slovakia

left justify in out

img

Stredoeurópska vysoká škola (SEVŠ) v Skalici si v týchto dňoch pripomína 5. výročie svojho založenia. Táto súkromná vysoká škola poskytuje vzdelávanie na všetkých stupňoch štúdia v dvoch študijných odboroch, ktorými sú medzinárodné vzťahy a životné prostredie.
Ako na dnešnej tlačovej besede v Bratislave uviedla riaditeľka školy Heidy Schwarczová, hlavným krédom SEVŠ je nevychovávať absolventov pre úrady práce, čomu podriadila študijné programy, kvalitu vzdelávania, vedeckú činnosť a ďalšie aktivity, ktoré s tým súvisia.
Najnovším strategickým rozvojovým cieľom SEVŠ je študijný program environmentálne manažérstvo a audit, ktorý po akreditácii umožní absolventom, aby mohli pracovať ako odborne spôsobilé osoby v profesiách environmentálnych overovateľov, interných audítorov a poradcov. "SEVŠ ponúka možnosti na úrovni denného i externého bakalárskeho, magisterského i doktorandského štúdia. Školu navštevuje 1100 poslucháčov, ktorým sa po odbornej stránke venuje 89 interných a externých pedagógov," dodal rektor vysokej školy Vojtech Kollár.
Pri príležitosti 5. výročia založenia školy pripravuje SEVŠ na utorok 16. novembra slávnostnú akadémiu, na ktorej okrem iného udelia aj čestný titul Doctor honoris causa slovenskému diplomatovi a politikovi Jánovi Kubišovi, ktorý v súčasnosti pôsobí ako výkonný tajomník Európskej hospodárskej komisie OSN.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies