Generálny prokurátor Maroš Žilinka zasahuje. Táto vec musí byť dôkladne vyšetrená!

NETKY.SK • 22 Júl 2022, 08:19 • 2 min
Generálny prokurátor Maroš Žilinka zasahuje. Táto vec musí byť dôkladne vyšetrená!

BRATISLAVA - Žilinka zasiahol v súvislosti s tragickou nehodou, pri ktorej prišli o život dvaja mladí hasiči.

slovakia

left justify in out

Príslušníkom hasičského zboru sa stala osudnou jazda na bicykli na úzkej frekventovanej ceste smerom do Zaježovej, na ktorej do nich vrazilo luxusné SUV. Za volantom sedel zvolenský podnikateľ Ján. Hasiči boli pred úmrtím vo vojenskom výcvikovom stredisku Lešť, na bicykle vyrazili v čase osobného voľna. Zo skupiny štyroch kamarátov dvaja tragickú zrážku neprežili. 

 

Prečítajte si aj: Zelenskyj: Trpíme kvôli slabosti Európy. Prečo nesúhlasí s novými sankciami?

 

img

 

Tragédii sa dalo pri dodržaní pravidiel cestnej premávky zrejme zabrániť. Vodič sa mal rútiť po ceste rýchlosťou asi 90 km/h, problémom však bola aj iná vec.

 

„Podľa doterajších zistení z miesta nehody sa 53-ročný vodič pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke. Alkohol u vodiča zistený nebol, nariadený bol aj odber biologického materiálu za účelom zistenia inej návykovej látky. Vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz,“ uviedla polícia.

 

img

 

Teraz sa do prípadu zapojil aj generálny prokurátor Maroš Žilinka. Ten na sociálnej sieti uviedol, aké kroky podnikne, aby bolo zaistené, že dôjde k riadnemu vyšetreniu tragickej nehody.

 

V trestnej veci pre trestný čin usmrtenia, týkajúcej sa dopravnej nehody v katastri obce Sása, pri ktorej došlo dňa 18. 07. 2022 k smrti dvoch cyklistov – príslušníkov Hasičského a záchranného zboru – som uložil krajskému prokurátorovi v Banskej Bystrici bezodkladne preskúmať zákonnosť postupu a konania orgánov činných v trestnom konaní, vrátane správnosti právneho posúdenia skutku," napísal Maroš Žilinka. 

 

img

 

Žilinka taktiež podľa svojich slov nariadil Okresnej prokuratúre Zvolen a Krajskej prokuratúre Banská Bystrica správovú povinnosť vo vzťahu ku Generálnej prokuratúre SR, ktorej prokurátor bude vo veci vykonávať dohľad nad činnosťou podriadených prokurátorov.

 

Generálny prokurátor taktiež požiadal o to, aby bol pravidelne osobne informovaný, ako vyšetrovanie veci pokračuje a o stave trestného konania. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Eduard Heger varuje Európu: „V pomoci Ukrajine nemôžeme poľaviť."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies