Štefan Hamran: Ak bude v stredu narušený verejný poriadok, polícia bude konať!

NETKY.SK • 16 November 2021, 12:35 • 2 min
Štefan Hamran: Ak bude v stredu narušený verejný poriadok, polícia bude konať!

BRATISLAVA - Policajný zbor je pripravený počas stredy 17. novembra udržať poriadok na verejných akciách a avizovaných protestoch.

slovakia

left justify in out

"Ak bude narušený, polícia bude nekompromisne zasahovať," informoval dočasne poverený prezident Policajného zboru Štefan Hamran.

 

img

 

Polícia bude počas 17. novembra prítomná v uliciach. "Bude pripravená uplatniť opatrenia voči tým, ktorí si tento deň a demokraciu budú vysvetľovať po svojom," zdôraznil Hamran. Uistil, že polícia urobí všetko pre to, aby bol priebeh 17. novembra dôstojný a slušný. "Ak bude narušený verejný poriadok, polícia bude robiť všetky opatrenia, aby bol obnovený, a budeme nekompromisne zasahovať."

 

Polícia bude tiež kontrovať COVID passy a dodržiavanie protiepidemických opatrení. "Všetky stredajšie akcie sú označené ako rizikové hlavne pre pandemickú situáciu. Vieme však, kde nás tlačí topánka, a budeme dohliadať na kritické miesta," uistil Hamran.

 

Nočný primátor Bratislavy a bezpečnostný manažér Martin Královič ľuďom odporučil, aby sa v stredu vyhli najmä okoliu Národnej rady SR či Úradu vlády SR. Účastníkov protestov zároveň vyzval na ohľaduplnosť k mestu a jeho obyvateľom.

 

img

 

Epidemiologička a členka konzília odborníkov Zuzana Krištúfková upozornila, že krajina sa nachádza pre pandémiu na pokraji humanitárnej katastrofy, keď hrozí, že zdravotníctvo nebude schopné pomáhať nielen pacientom s ochorením COVID-19, ale ani ostatným. Ľudí vyzvala, aby sa na podujatiach nezúčastňovali. "Ide o hromadné podujatie, určite tam bude mnoho ľudí bez príznakov ochorenia a budú infekční," uviedla odborníčka. Pripomenula, že súčasný variant nového koronavírusu je vysoko nákazlivý. "Ak ľudia prídu, určite odporúčam prekrytie dýchacích ciest," dodala Krištúfková.

 

Na výročie Nežnej revolúcie 17. novembra je naplánovaných niekoľko spomienkových akcií aj protesty proti vláde a protipandemickým opatreniam. Akcie zvoláva opozičná strana Smer-SD či mimoparlamentné hnutie Republika.

 

Možno vás  zaujme: Boris Kollár nepodporí Ficov návrh na vypísanie referenda o predčasných voľbách

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona