Očakávaný návrat zo záhrobia J. F Kennedyho sa nekonal. Konšpirátori sa cítia podvedení

NETKY.SK • 3 November 2021, 13:20 • 2 min
Očakávaný návrat zo záhrobia J. F Kennedyho sa nekonal. Konšpirátori sa cítia podvedení

WASHINGTON - Niekoľko stoviek prívrženov konšpiračných teórií uverilo, že Kennedy ml. vstane z mŕtvych a zariadi dosadenie Donalda Trumpa do prezidentského kresla. Zo hromaždenia však viacerí odchdádzali veľmi sklamaní, keďže sa bývalý prezident neobjavil.

slovakia

left justify in out

Stovky stúpencov konšpiračných teórií QAnon sa v utorok zišli v centre texaského Dallasu vo viere, že sa tam opäť objaví John F. Kennedy mladší (JFK Jr.), ktorý zomrel v roku 1999 pri leteckej havárii. Správu priniesla agentúra AFP, podľa ktorej sa očakávaný návrat zo záhrobia napokon nekonal.

 

Návrat Trumpa

Podľa miestneho denníka The Dallas Morning News sa na námestí, kde bol 22. novembra 1963 zavraždený Johnov otec, vtedajší americký prezident John F. Kennedy, zišlo niekoľko stoviek prívržencov konšpiračných teórií.

 

 

Podľa falošných príspevkov na sociálnych sieťach a diskusných fórach sa mal JFK Jr. vynoriť z úkrytu presne o 12:29 hodiny miestneho času. To malo mať za následok opätovné dosadenie exprezidenta Donalda Trumpa do Bieleho domu. Zosnulý syn zavraždeného Kennedyho sa však neobjavil.

 

Boj proti satanistom

JFK Jr. zomrel 16. júla 1999 vo veku 38 rokov spolu so svojou manželkou a švagrinou, keď s nimi letel v súkromnom lietadle na ostrov Martha's Vineyard v štáte Massachusetts.

 

Niektorí zo stúpencov konšpiračných teórií však veria tomu, že svoju smrť len predstieral. AFP pripomenula, že QAnon je "krajne pravicové temné online hnutie s anonymným lídrom"

 

 

Jeho zástancovia napríklad nepodložene tvrdia, že Donald Trump bojuje proti svetovej elite pedofilných satanistov riadiacich sieť obchodníkov s deťmi.

 

Niektorí stúpenci QAnon patrili medzi osoby, ktoré 6. januára vtrhli do amerického Kapitolu v snahe zastaviť potvrdenie volebného víťazstva demokrata Joe Bidena v prezidentských voľbách.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies