FOTO Sestra severokórejského vodcu dorazila na olympijské hry

NETKY.SK • 9 Február 2018, 08:20 • 2 min
FOTO Sestra severokórejského vodcu dorazila na olympijské hry

PJONGČANG - Sestra severokórejského lídra Kim Čong-una pricestovala v piatok na zimné olympijské hry v Južnej Kórei.

slovakia

left justify in out

Kim Jo-džong je prvou členkou rodiny zakladateľa vládnucej dynastie Kim Ir-sena, ktorá navštívila Južnú Kóreu od kórejskej vojny z rokov 1950-53. Je členkou delegácie na vysokej úrovni, ktorá sa zúčastní otváracieho ceremoniálu.

 

Široko sa usmievala, keď ju na medzinárodnom letisku v Inčchone privítali juhokórejskí predstavitelia vedení ministrom pre zjednotenie Čo Mjong-kjonom.

 

So sestrou Kim Čong-una pricestoval aj vedúci delegácie Kim Jong-nam, 90-ročný predseda stáleho výboru Najvyššieho ľudového zhromaždenia, či Ri Son-gwon, šéf severokórejskej agentúry, ktorá sa zaoberá medzikórejskými záležitosťami.

 

Analytici tvrdia, že rozhodnutie Severnej Kórey vyslať Kim Jo-džong na olympijské hry ukazuje snahu vymaniť sa z diplomatickej izolácie a tlaku zlepšením vzťahov so Soulom.

 

Na otváracom ceremoniáli budú severokórejskí športovci pochodovať spolu s juhokórejskými pod spoločnou modro-bielou vlajkou "zjednotenia".

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies