Ukrajinská tenistka Kalininová si odmietla podať ruku s Ruskou Kasatkinovou

NETKY.SK • 27 Jún 2023, 14:30 • 2 min
Ukrajinská tenistka Kalininová si odmietla podať ruku s Ruskou Kasatkinovou

EASTBOURNE - Ukrajinská tenistka Anhelina Kalininová odmietla podanie ruky s Ruskou Dariou Kasatkinovou.

slovakia

left justify in out

Ukrajinská tenistka Anhelina Kalininová odmietla podanie ruky s Ruskou Dariou Kasatkinovou po ich pondelkovom zápase na turnaji WTA v Eastbourne. Ukrajinka prehrala 3:6, 1:6. Kasatkinová pritom patrí medzi športovcov, ktorí sa verejne vyjadrili proti vojne na Ukrajine.

 

"Úprimne povedané, táto situácia je blbá. Nebudem to skrývať. Je ťažké čeliť okolnostiam takto dlho. Ja osobne sa snažím byť dobrým človekom. Mám priateľov, rodinu i rodičov v Rusku. Uplynulých pár dní je tam veľký chaos. Ukrajinci zažívajú oveľa horšiu situáciu, ale to isté cítim aj ja. Veľmi sa bojím o ľudí, ktorých milujem," citoval 26-ročnú Rusku britský Daily Mail.

 

Ruskí a bieloruskí športovci majú z dôvodu invázie na Ukrajinu zákaz súťažiť vo viacerých športoch, Medzinárodná tenisová federácia (ITF) im však povolila štart na turnajoch ATP a WTA, ak splnia určené podmienky. Tento rok sa môžu zúčastniť aj na grandslamovom Wimbledone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies