Seriálu Simpsonovci hrozí koniec, producenti chcú krátiť honoráre hercov

NETKY.SK • 6 Október 2011, 18:24 • 2 min
Seriálu Simpsonovci hrozí koniec, producenti chcú krátiť honoráre hercov

Seriálu Simpsonovci hrozí koniec, producenti chcú krátiť honoráre hercov

slovakia

left justify in out

img

Najdlhšie vysielanému animovanému seriálu v televíznej histórii - Simpsonovcom - hrozí predčasný koniec. Seriál môže podľa informácií amerických médií doplatiť na spory okolo honorárov hercov, ktorí prepožičiavajú hlasy hrdinom produkcie.
Televízna spoločnosť CBS dnes podľa agentúry DPA uviedla, že štúdio Twentieth Century Fox sa chystá krátiť honoráre hercov, ktorí poskytujú hlasy Homerovi a Marge Simpsonovcom a ich potomkom, a to takmer o polovicu. Plánované krátenie zdôvodňujú iniciátori tohto postupu rastúcimi nákladmi na seriál.
Simpsonovci spestrujú program americkej materskej televízie Fox už 23 rokov. 
Aj keď sledovanosť produkcie v USA v tomto roku poklesla oproti vlaňajšku o 14 percent, týždenník Entertainment Weekly citoval zdroje spoločnosti Twentieth Century Fox, ktoré uvádzajú: "Simpsonovci aj po 23 sériách vyžarujú kreativitu ako kedykoľvek predtým a sú milovaní miliónmi ľudí na celom svete. Domnievame sa, že tento brilantný seriál môže a mal by pokračovať. Za súčasných finančných podmienok ju však ďalej nemôžeme udržať."
Produkujúca televízna spoločnosť údajne zamietla aj ponuku šiestich hercov hovoriacich hlavné postavy seriálu, že prijmú zníženie honorárov o 30 percent. Naopak, pre hercov je neprijateľná požiadavka TV, aby sa dobrovoľne vzdali 45 percent honorárov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies