Sergej Lavrov sa dnes v Hamburgu stretne s Kerrym i Steinmeierom

NETKY.SK • 7 December 2016, 11:56 • 2 min
Sergej Lavrov sa dnes v Hamburgu stretne s Kerrym i Steinmeierom

MOSKVA - Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí dnes v Moskve potvrdila, že šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov sa dnes v nemeckom Hamburgu stretne so svojimi rezortnými kolegami z USA a Nemecka Johnom Kerrym a Frankom-Walterom Steinmeierom.

slovakia

left justify in out

Hamburg je dnes dejiskom zasadnutia ministerskej rady Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Hovorkyňa ruského ministerstva Marija Zacharovová uviedla, že v rámci zasadnutia sa uskutoční množstvo bilaterálnych rokovaní, pričom Lavrov má dnes naplánované aj schôdzky s Kerrym a Steinmeierom.

 

Pôvodne sa ministri Kerry a Lavrov mali stretnúť dnes v Ženeve a rokovať o svojich návrhoch riešenia situácie v Sýrii, najmä v severosýrskom Aleppe.

 

Lavrov však v utorok informoval, že Spojené štáty nečakane stiahli svoje návrhy na urovnanie situácie v meste Aleppo. Spojené štáty ich Rusku predložili minulý týždeň na ministerskej schôdzke v Ríme.

 

Lavrov podľa utorkovej správy agentúry Interfax spresnil, že USA zaslali v pondelok do Moskvy oznámenie, že sa v stredu (dnes) nebudú môcť zúčastniť na plánovanej schôdzke v Ženeve, "pretože si to rozmysleli, sťahujú svoj dokument a majú nový".

 

Podľa Lavrova sa nový návrh "vracia k starému" a "opäť vyzerá ako pokus o získanie času", aby povstalci "dostali možnosť oddýchnuť si, nabrať nový dych a doplniť zásoby".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies