Speváčka Katarzia predstavuje prvý singel zo svojho nového akustického albumu

NETKY.SK • 28 September 2023, 11:45 • 2 min
Speváčka Katarzia predstavuje prvý singel zo svojho nového akustického albumu

BRATISLAVA - Prvým singlom z nového albumu Katarzie je pieseň Piesok. V baladicky ladenej skladbe slovenská speváčka, skladateľka, textárka a producentka vyjadruje pocity nostalgie za vzťahom, ktorý sa vynára zo spomienok.

slovakia

left justify in out

Piesok je otváracou piesňou nového akustického albumu Šťastné dieťa, ktoré vyjde 6. októbra. Naživo ho Katarzia spolu s kapelou predstaví túto sobotu 23.9. na koncerte v bratislavskom klube Pink Whale.

 

Už minulý týždeň Piesok od Katarzie v premiére uviedlo Rádio_FM. Teraz si pieseň môžete vypočuť na streamovacích službách a tiež ako lyric video súvisiace s artworkom albumu, ktorý vznikal s využitím umelej inteligencie v spolupráci fotografického dua shotby.us a grafického dizajnéra Jiřího Moceka zo štúdia Permanent Office.

 

Ústredným nástrojom v aranžmánoch je klavír. Text sa s hudbou prelína do obrazov a emócii, ktoré sa okamžite prenášajú na poslucháča, a pritom si v nich každý môže nájsť kúsok vlastného príbehu. Práve vďaka osobitým textom býva Katarzia označovaná za hlas svojej generácie. S otvorenosťou a empatiou v nich hovorí o aktuálnych pocitoch žien a medziľudských vzťahoch v súčasnom svete.

Štastné dieťa je šiestym štúdiovým albumom Katarzie a tentokrát rýdzo akustickým. Niekoľko skladieb Katarzia zložila na pianine, ktoré zdedila po mame. Album vychádza v českom vydavateľstve Animal Music, produkoval ho jeho zakladateľ Petr Ostrouchov a nahrávalo sa v Sono Records Doupě. Katarzia si do štúdia prizvala mladú slovenskú klaviristku Kristínu Smetanovú, bubeníka Romana Víchu a basgitaristu Tomáša Lišku. V piesni Piesok hosťujú trubkár Oskar Stenmark a vokalistka Stephanie Alvarenga, ktorí obaja žijú v New Yorku.

 

Album Šťastné dieťa vyjde 6. októbra na CD, LP a digitálne. Katarzia album naživo uvedie v predpremiére v zložení Oliver Lipenský (bicie), Michal Šelep (basgitara) a Robin Galia (piano) spolu so speváčkami Simonou Hulejovou a Erikou Rein na koncerte v bratislavskom klube Pink Whale 23. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: A Hudba Foto: Shotbyus
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies