September prinesie nové kombinácie, kontrastujúce štýly a zmesi materiálov

NETKY.SK • 17 August 2011, 11:12 • 2 min
September prinesie nové kombinácie, kontrastujúce štýly a zmesi materiálov

September prinesie nové kombinácie, kontrastujúce štýly a zmesi materiálov

slovakia

left justify in out

img

Nové kombinácie, kontrastujúce štýly a zmesi materiálov aj trendov avizuje v svojich nových kolekciách pre obdobie jeseň/zima 2011 módna značka s. Oliver. Fanúšikovia módy sa môžu tešiť hneď na niekoľko tém, štýlov, farebných kombinácií aj materiálov, a to počnúc športovo-elegantným štýlom Casual a mladistvo spontánnou módou QS, cez elegantnú líniu Selection. Ako uviedla pre TASR Anna Salvová zo spoločnosti Kharisma, pripravené sú dámske aj pánske kolekcie.
      Dámska kolekcia nemeckej módnej značky prináša v línii Casual celé spektrum tém, ktoré v jednotlivých mesiacoch prinesú vojenský, prírodne ladený či dandy štýl. Kolekciami sa prelína romantizmus a kontrast filigránskych látok s rustikálnymi materiálmi. Tieto prvky prinášajú moderným ženám nekonečné množstvo kombinácií. V rámci farieb prevažujú odtiene hrdze, červenej aj hnedej, curry a horčicovej, tlmené a žiarivé odtiene či farby zelenej v kombinácii s kaki. Určujúcimi materiálmi sezóny sú umelá kožušina, flanel, bondované materiály a teddy. Látky dopĺňajú nášivky z kordu, kože alebo zamatu. Na vnútorných častiach búnd a blúzok sa možno stretnúť so štvorcovým lemovaním a podšívkami.
      V pánskych kolekciách línie Casual sa miešajú tradície a autentickosť so športovým, vysokoškolským vzhľadom, vojenským štýlom a eleganciou 30. rokov. V popredí stojí neobvyklá zmes materiálov ako plsť, denim alebo pravá vlna a vlnené zmesi. Dvojvrstvové materiály prepožičiavajú športovým bundám, košeliam a sakám dôležitý "šmrnc". Vrstvenie poskytuje nekonečnú škálu možností pre kombinovanie a dodáva celkovému vzhľadu uvoľnenosť. Uvoľnený dojem kolekcie dopĺňajú okrem doplnkov aj objemné šály a svetre. Vo farbách vládne olivová, zelená, hnedá, koňaková, odtiene ťavej srsti či tmavá námornícka modrá. Kontrastnými farbami sú slivková, chianti červená, oranžová, horčicová a farba lesných plodov. Dôležitú úlohu zohrávajú aj zmesi farieb.
      Dámska línia QS ponúka jesennú a zimnú zmes trendov. Ich kľúčovým prvkom je kontrast medzi vidiekom a mestom, ženskosťou a mužnosťou. Retro štýl mestských umeleckých ateliérov kráča v kontraste s drsnou prírodou Islandu. Romantické čipkové zdobenie sa stretáva s odolnými koženými kabátmi, bundami a ťažkými topánkami. Vzorom budú vládnuť tlačené symboly, fototlač, nápisy, ornamenty či zvieracie motívy.
      Kontrast medzi vidieckym a mestským štýlom prevláda aj v pánskych modeloch. Dominovať bude štýl Urban-Boho a Hobo. Prvému napríklad zodpovedá kombinácia spranej bundy a košeľa so silným svetrom nórskeho vzoru, bokovými nohavicami so zníženým rozkrokom a pevnými topánkami. Štýl Hobo alebo "tulák" zasa spája funky klubový vzhľad s príjemnou zimnou módou. Základným prvkom kolekcie, založenej na inováciách a prírodných farbách, sú ležérne materiály a výrazné prvky.
      V dámskej elegantnej línii Selection sa premietnu témy: windsorské inšpirácie, kde sa tradičné látky ako pepito a štvorce, menčester, tvíd alebo krepová látka v retro duchu stretávajú s loveckými prvkami, ďalej Wall Street, ktorá prinesie nohavicové kostýmy a blejzery v kvalitnom krajčírskom vyhotovení, plášte a pláštenky - kabáty a žakety pre pobyt vonku, či plastické úplety s ponukou vrkočových a nórskych vzorov, krátkych prepínacích svetrov, kabátov s veľkými goliermi, zvrškových odevov v štýle pončo, dlhých svetrov či šálov a plédov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies