Separatisti tvrdia, že dobyli Debaľceve, ukrajinská armáda to popiera

NETKY.SK • 17 Február 2015, 12:10 • 2 min
Separatisti tvrdia, že dobyli Debaľceve, ukrajinská armáda to popiera

KYJEV - Ruskom podporovaní separatisti oznámili dnes, že obsadili rozsiahle časti východoukrajinského mesta Debaľceve, ktoré je dôležitým železničným uzlom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ukrajinská armáda však tvrdí, že stále kontroluje tamojšiu železničnú stanicu, hoci sa ju pokúšajú dobyť povstalci, a to napriek platnému prímeriu. Separatisti vo vyhlásení, citovanom agentúrou DPA, uviedli, že už ovládajú železničnú stanicu v Debaľceve, rovnako ako východné časti mesta. Počas bojov podľa nich zahynulo alebo sa vzdalo množstvo ukrajinských vojakov, ktorí sa v Debaľceve dostali do obkľúčenia.  

 

 

Ukrajinská armáda naopak tvrdí, že strategicky významnú debaľcevskú stanicu stále ovládajú jej vojaci, a to napriek pokračujúcim útokom separatistov, uviedla agentúra Reuters. "Separatisti tam (v Debaľceve) nič nekontrolujú. Snažia sa obsadiť stanicu, ale boje tam stále prebiehajú. Pokračujú boje o stanicu aj o predmestia," vyhlásil hovorca vládnych síl Andrij Lysenko.  

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies