Separatisti na Ukrajine avizovali rozhovory o demilitarizácii obce Šyrokyne

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 09:55 • 2 min
Separatisti na Ukrajine avizovali rozhovory o demilitarizácii obce Šyrokyne

MOSKVA - Rozhovory o stiahnutí zbraní ukrajinskej armády a demilitarizácii obce Šyrokyne sa uskutočnia na budúci týždeň, oznámil dnes hovorca ministerstva obrany samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Eduard Basurin.

slovakia

left justify in out

Šyrokyne sa nachádza medzi prístavom Mariupol, kontrolovaným vládnymi silami, a Novoazovskom, ktorý ovládajú sily DĽR. Ide o najproblematickejšiu oblasť na línii kontaktu medzi znepriatelenými stranami.

 

Basurin podľa agentúry TASS povedal, že konzultácie sa uskutočnia v rámci podskupiny kontaktnej skupiny pre urovnanie konfliktu na východe Ukrajiny.

 

Stály predstaviteľ Ruska pri Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) Andrej Kelin predtým uviedol, že dohoda o demilitarizácii obce Šyrokyne a stiahnutí zbraní s kalibrom 100 milimetrov bola uzavretá na úrovni kontaktnej skupiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies