Seniorov v Ružomberku budú vzdelávať v sociálnej a právnej oblasti

NETKY.SK • 30 August 2014, 17:54 • 2 min
Seniorov v Ružomberku budú vzdelávať v sociálnej a právnej oblasti

RUŽOMBEROK - Seniori nad 50 rokov z Ružomberského okresu sa budú môcť od septembra vzdelávať v sociálnej a právnej oblasti. Umožní im to grant, ktorý z fondov EÚ získala radnica, uviedla hovorkyňa Mestského úradu Ružomberok Michaela Milá.

slovakia

left justify in out

„Bezplatné vzdelávanie je súčasťou grantového projektu Aktívne starnutie seniorov v okrese. Vyučovanie bude v 15-členných skupinách od 16. septembra počas štyroch mesiacov,“ konštatovala.

 

Kurzy sú zamerané na spotrebiteľské právo, výkon exekúcie, hmotnú núdzu, dedičské konanie, ochranu pred nekalými praktikami, sporenie, hospodárenie seniora, internet banking, či obmedzovanie osobnej slobody. „Seniori taktiež dostanú vedomosti ohľadne prevencie psychických ochorení a duševných chorôb, či sociálnej ochrane osôb so špecifickým zameraním na starých a zdravotne hendikepovaných ľudí,“ vymenovala Milá.

 

Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 3. septembra na ružomberskej radnici. Vzdelávanie seniorov je súčasťou 150-tisíc eurového grantu, v rámci ktorého sa uskutočnili už aj jazykové kurzy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies