Senicu čaká v 2. predkole EL Podgorica alebo Videoton

NETKY.SK • 24 Jún 2013, 14:47 • 2 min
Senicu čaká v 2. predkole EL Podgorica alebo Videoton

SENICA - Futbalisti FK Senica sa stretnú v 2. predkole Európskej ligy UEFA 2013/2014 s postupujúcim z dvojzápasu 1. predkola tejto súťaže FK Mladost Podgorica (Č. Hora) - Videoton Fehérvár (Maď.). Rozhodol o tom pondelňajší žreb prvých dvoch predkôl kontinentálneho pohára číslo dva v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

slovakia

left justify in out

"Záhoráci" by si radšej zmerali sily s maďarským zástupcom, ktorý v minulej sezóne obsadil druhú pozíciu v najvyššej domácej súťaži, desať bodov za majstrovským tímom ETO Györ. "Pokiaľ ide o žreb, obstáli sme celkom dobre, mohli sme dostať aj náročnejších súperov - Sturm Graz, Levski Sofia, FC Utrecht alebo Anorthosis Famagusta. Fehérvár bude v dvojzápase proti Podgorici favoritom. Ak by postúpil maďarský zástupca, vyhovovalo by nám to z hľadiska vzdialenosti. Lepšie by bolo, ak by sme prvé stretnutie odohrali na ihrisku súpera. Začíname však doma a tešíme sa na vzájomné merania síl," povedal pre agentúru SITA prezident slovenského vicemajstra Viktor Blažek.

FK Mladost skončil v minulej edícii najvyššej čiernohorskej súťaže až na šiestom mieste, ale keďže UEFA vylúčila zo svojich súťaží druhý a štvrtý tím poradia Buducnost Podgorica, resp. OFK Grbalj, v pohárovej Európe sa predstaví práve Mladost.

Zaujímavosťou je, že Videoton aj v minulej sezóne narazil na slovenského zástupcu. V 2. predkole EL UEFA 2012/2013 prešiel cez Slovan Bratislava, keď na Pasienkoch sa zrodila remíza 1:1 a v odvete v Maďarsku žiaden tím nedosiahol gól. Inými slovami, Videoton postúpil ďalej zásluhou vyššieho počtu strelených gólov na ihrisku súpera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies