Senátor Texasu sa odvolal voči zákazu alkoholu počas boxerského zápasu

NETKY.SK • 2 Máj 2012, 11:00 • 2 min
Senátor Texasu sa odvolal voči zákazu alkoholu počas boxerského zápasu

Senátor Texasu sa odvolal voči zákazu alkoholu počas boxerského zápasu - Ostatné športy Senátor amerického štátu Texas Jose Rodriguez v utorok v súvislosti so zákazom predaja alkoholu počas ostrosledovaného boxerského zápasu v El Paso vyhlásil, že ide o u

slovakia

left justify in out

img

Senátor amerického štátu Texas Jose Rodriguez v utorok v súvislosti so zákazom predaja alkoholu počas ostrosledovaného boxerského zápasu v El Paso vyhlásil, že ide o urážku mesta a rozhodnutie treba prehodnotiť.
      Rodriguez už zaslal list členom správnej rady Texaskej univerzity, ktorej rektor Francisco Cigarroa uvalil alkoholový zákaz ako podmienku pre udeleniu súhlasu s dejiskom duelom Julia Cesara Chaveza Jr. proti Andymu Leeovi o titul WBC v strednej váhe, ktorý sa má uskutočniť 16. júla na univerzitnom štadióne Sun Bowl s kapacitou vyše 50.000 divákov. 
      Cigarroa pôvodne zakázal zápas úplne po varovaní federálnych úradov, že sa naň chystajú členovia znepriatelených mexických drogových gangov. Vedenie mesta El Paso sa voči rektorovmu rozhodnutiu odvolalo a Cigarroa po stretnutí s miestnymi a federálnymi úradmi dal napokon zápasu zelenú. Mesto zmenu jeho názoru privítalo, no zákaz predaja alkoholu na podujatí zástancov duelu, vrátane Rodrigueza, opäť rozhorčilo. "Tento zákaz akoby hovoril o tom, že naša komunita je nebezpečná a že obyvateľom El Paso a ďalším návštevníkom nemožno veriť v prípade dostupnosti alkoholu," napísal senátor, ktorý je rodákom z El Paso.
      Správna rada univerzity v tejto súvislosti zasadne v stredu a vo štvrtok v Austine. Cigarroaov hovorca Anthony de Bruyn uviedol, že rektor situáciu nebude komentovať.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies