Šéftréner Pupiš: Velďáková istá, muži ešte bojujú

NETKY.SK • 21 Február 2014, 10:45 • 2 min
Šéftréner Pupiš: Velďáková istá, muži ešte bojujú

BRATISLAVA - Šéftréner Slovenského atletického zväzu (SAZ) Martin Pupiš očakáva, že víkendové halové majstrovstvá Slovenska potvrdia výkonnostný vzostup v niektorých disciplínach. Tajne dúfa, že by k trojskokanke Dane Velďákovej mohol pribudnúť ďalší limitár na marcové halové MS v Sopote, aj keď limity IAAF sú mimoriadne prísne.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na rôzne okolnosti očakávam na halových MS len minivýpravu. Aktuálny zdravotný stav i všetko ostatné nasvedčuje, že Danka Velďáková do Sopotu pocestuje a verím, že v plnej forme. Iná situácia je u mužov, kde je mimoriadne blízko limitu na 60 m šprintér Adam Závacký, ktorý však dlhšie neštartoval. Nedávno som s ním hovoril a uistil ma, že už je fit a na majstrovstvách Slovenska zabojuje o limit. Beznádejný by nemal byť ani pokus Viliama Papša, pričom jeho i Závackého výhodou azda bude konkurencia kvalitných českých súperov," uviedol Martin Pupiš. 

Šéftréner SAZ tvrdí, že jeho ambícia je poslať na halové MS maximálny počet pretekárov, ktorý umožňujú pravidlá IAAF. 

"Situácia vyzerá tak, že budeme môcť vyslať jednu ženu a jedného muža. U žien je asi všetko jasné, kritériá IAAF má splnené Danka Velďáková. Osobne sa nebránim ani myšlienke vyslať mužského zástupcu bez limitu, len v takom prípade budeme musieť posudzovať viac faktorov - blízkosť k limitu, stabilitu výkonnosti či postavenie v tabuľkách. Dúfam však, že niekto splní na domácom šampionáte limit a toto nebudeme musieť riešiť," nádejal sa Martin. Podľa neho budú víkendové halové M-SR prvou previerkou pred letnou sezónou, kde má SAZ nemalé ambície na ME družstiev, no kľúčovo všetko smeruje k augustovým ME v Zürichu. 


"Čo budú hlavné magnety šampionátu v bratislavskom Eláne? Pre mňa celé majstrovstvá Slovenska, lebo konečne uvidím celú špičku vo vzájomnej konfrontácii. Teším sa na šprinty, kde to vyzerá lákavo u mužov aj u žien. V diaľke žien sa ukazujú viaceré mladé pretekárky, takže verím, že aj ony zamiešajú karty. Dúfam, že v každej disciplíne sa bude na čo pozerať, keďže viacerí pretekári ukázali v doterajšej časti sezóny progres," uviedol šéftréner SAZ Martin Pupiš. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies