Šéfka americkej centrálnej banky čelila v Kongrese kritike

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 08:44 • 2 min
Šéfka americkej centrálnej banky čelila v Kongrese kritike

WASHINGTON - Šéfka amerického Federálneho rezervného systému (Fed) Janet Yellenová v stredu odolala výzvam na výraznejší dohľad Kongresu nad americkou centrálnou bankou. Výbor v rámci Snemovne reprezentantov kritizoval politiku Fedu s tým, že má byť zrozumiteľnejšia. Pred Kongresom Yellenová zopakovala, že Fed pravdepodobne v tomto roku zvýši úrokové sadzby.

slovakia

left justify in out

Najostrejšia výmena názorov nastala, keď člen Snemovne reprezentantov Sean Duffy kritizoval Fed a Yellenovú za to, čo nazval zlyhaním pri reakcii na únik citlivých informácií v roku 2012. Duffy tlačil na Yellenovú, aby objasnila, prečo nevyhovela žiadostiam výboru Snemovne reprezentantov o vydanie dokumentov k prípadu.

 

"Povedali sme, že máme v pláne dať vám dokumenty tak skoro, ako tak budeme môcť urobiť bez toho, aby sme prekazili otvorené vyšetrovanie,“ uviedla. "Chceme, aby toto vyšetrovanie bolo úspešné,“ dodala.

 

"Ak sa to niekto snaží zamiesť pod koberec, je to Fed,“ povedal Duffy a vyjadril tak frustráciu niektorých politikov z tohto prípadu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies