Šéf ÚLK Kozák: Liga je pripravená, v televízii však ešte nebude

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 14:37 • 2 min
Šéf ÚLK Kozák: Liga je pripravená, v televízii však ešte nebude

BRATISLAVA - V sobotu 18. júla odštartuje už 23. ročník najvyššej slovenskej futbalovej súťaže v ére samostatnosti, druhý rok pod názvom Fortuna liga.

slovakia

left justify in out

Prvé kolo súťaže sa pre povinnosti slovenských klubov v pohárovej Európe bude hrať v dvoch dňoch.
     

Ako na piatkovej tlačovej konferencii uviedol prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák, všetko je pripravené a sezóna sa môže začať bez obmedzení. Hoci minimálne na začiatku sezóny nebude ligový futbal na televíznych obrazovkách, keďže v tejto oblasti ešte prebiehajú rokovania.
     

V sobotu v NTC Poprad privíta Ružomberok nováčika zo Skalice, keďže na jeho ihrisku prebieha inštalácia vyhrievanej hracej plochy a len minulý týždeň vysiali nový trávnik. Futbalový sviatok bude v Michalovciach, kde víťaz minulosezónnej 2. DOXXbet ligy privíta majstrovský Trenčín. V treťom súboji soboty DAC Dunajská Streda hostí Senicu. V nedeľu bude v hre trio účastníkov Európskej ligy UEFA 2015/2016, Podbrezová v Brezne privíta Žilinu, Zlaté Moravce doma Slovan a v Myjave sa predstaví v derby dvoch Spartakov Trnava.
     

Do stanoveného termínu museli účastníci FL 2015/2016 splniť všetky požiadavky, ktoré ich oprávňujú štartovať v súťaži, riadiaci orgán ÚLK oznámil, že všetkých dvanásť klubov pristúpilo k plneniu svojich povinností zodpovedne a môžu začať bez obmedzení. "Legislatívne je všetko pripravené, kluby pristúpili k plneniu svojich povinností zodpovedne, za čo im ďakujem. Fortuna liga je pripravená a môže sa začať nová sezóna 2015/2016," povedal na stretnutí s médiami prezident ÚLK Kozák a rozmenil na drobné: "Michalovce prešli skráteným licenčným konaním, bolo to bezproblémové, majú výbornú infraštruktúru. Skalica tiež prešla skráteným konaním a dostali jedinú infraštruktúru podmienku na umelé osvetlenie, takže do polroka si ho budú musieť dobudovať. Trvali sme na tom, aby Skalica podpísala nájomnú zmluvu so Senicou, kde bude hrať pokiaľ si dobuduje šatne pre hostí a sektor pre ich fanúšikov. Všetky ostatné štadióny majú všetko splnené, čo sa týka infraštruktúry a to ma teší."
     

"Ligu začíname bez televíznych prenosov. Rokovania intenzívne prebiehajú, náš partner UFA Sport, ktorý vlastní exkluzívne vysielacie a marketingové práva, rokuje a ja verím, že to dopadne dobre. Je dôležité a potrebné, aby divák videl ligu aj v televízii. Tie majú záujem a verím, že nájdeme zhodu, aby bola liga na obrazovkách. Na trh sme priniesli aj mobilnú aplikáciu Fortuna ligy," dodal Kozák.
     

Ďalšie podrobnosti pred štartom ročníka poskytol výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák. "Prvýkrát v histórii podávali kluby prihlášky elektronickou formou a aj zasielanie súpisiek bolo automatické, čo je posun vpred. Chceme zjednotiť časy, čo ale ešte môžu ovplyvniť televízne prenosy. Táto téma totiž ešte nie je uzavretá. Chceme dostať trofej pre víťaza FL do každého mesta účastníkov."
     

Keďže júnová Konferencia SFZ neodsúhlasila reorganizáciu dvoch najvyšších súťaží, liga sa bude hrať v nezmenenom modeli pozostávajúcom spolu z 33 kôl, každý s každým sa stretne trikrát. Na jeseň sa odohrá 19 a na jar 14 kôl. Posledné jesenné je na programe 5. decembra, prvé jarné už v roku 2016 potom 27. februára. FL vyvrcholí záverečným 33. kolom 28. mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies