Šéf tureckej diplomacie: Rakúsko je metropolou radikálneho rasizmu

NETKY.SK • 5 August 2016, 17:23 • 2 min
Šéf tureckej diplomacie: Rakúsko je metropolou radikálneho rasizmu

ANKARA - Rakúsko je "metropolou radikálneho rasizmu", vyhlásil dnes turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu v rozhovore pre televíznu stanicu TGRT.

slovakia

left justify in out

Takto reagoval na slová rakúskeho kancelára Christiana Kerna, ktorý v stredu vyzval Európsku úniu, aby ukončila prístupové rokovania s Tureckom. Ako dôvod Kern uviedol rozsiahle čistky v Turecku po nedávnom neúspešnom pokuse o vojenský prevrat.


"Rakúsky kancelár by sa mal najprv pozrieť na svoju vlastnú krajinu. Jedným z trendov, ktorý je nepriateľom ľudských práv a hodnôt, je rasizmus a dnešné Rakúsko je hlavným mestom radikálneho rasizmu," citovala Čavušogla agentúra Reuters.


Na vyjadrenie šéfa tureckej diplomacie Viedeň reagovala okamžite. Rakúsky minister zahraničných vecí Sebastian Kurz Turecku prostredníctvom Twitteru odkázal, aby miernilo svoje slová a činy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies