Serie A: Rímske derby vyhralo Lazio, Maldíni skóroval za AC

NETKY.SK • 27 September 2021, 11:49 • 2 min
Serie A: Rímske derby vyhralo Lazio, Maldíni skóroval za AC

RÍM – Derby v hlavnom meste Talianska vyhralo Lazio. Päť gólový boj rozhodli nepremenené šance AS. Daniele Maldini sa prvýkrát presadil za AC!

slovakia

left justify in out

Hviezdou zápasu bol Felipe Anderson

Skvelý dynamický zápas so šancami na oboch stranách začalo lepšie domáce Lazio. Na krásny center Andersona si najlepšie nabehol Milinkovič-Savič a poslal belasých do vedenia.

 

 

 

Lazio hrozilo z rýchlych protiútokov, ktoré úspešne ťahal útočník Immobile. V 19. minúte našiel Immobile na druhej strane šestnástky osamoteného Pedra a ten tvrdou prízemnou strelou zvýšil náskok Lazia na dva góly.

 

AS sa postupne dostalo do zápasu a prvú megašancu nevyužil z rohového kopu Zaniolo. Jeho hlavičku famózne zastavil Pepe Reina. Španielský veterán odchytal skvelý zápas, v ktorom predviedol pár famóznych zákrokov.

 

 

AS sa ešte pred koncom prvého polčasu podarilo znížiť skóre, po rohovom kope sa šikovnou hlavičkou presadil stopér Ibanéz a zápas dostal nový náboj.

 

V 63. minúte si Immobile pripísal druhú asistenciu, keď do šance poslal Andersona a ten bez problémov prekonal Ruia Patrícia

 

Po kontroverznom faule na Zaniola si loptu postal klasický exukútor pokutových kopov Veretout a ten znova znížil na 2:3. 

 

Mourinhoví zverenci tlačili na bránku Lazia a chceli vyrovnať skóre, no v týchto momentoch Lazio podržal práve Reina. Španiel zlikvidoval Abrahama aj Zaniola a Lazio si vybojovalo dôležitú výhru v prestížnom derby.

 

 

Daniele Maldini si otvoril strelecký účet v drese AC

Tretia generácia rodiny Maldiniovcov sa presadila v drese ich milovaného klubu. Mladučký Daniele Maldini sa vo svojom prvom štarte v základnej zostave AC Milána dokázal naplno presadiť.

 

 

Dobre hrajúce AC cestovalo na pôdu Spezie, kde sa im v minulej sezóne prekvapivo vyhrať nepodarilo. Tentokrát dal Stefano Pioli šancu mladučkým hráčom, čo sa mu nakoniec famózne vyplatilo.

 

Po nevýraznom prvom polčase prišiel na trávnik Rafael Leao a ten rozbehol kolotoč AC. V 48. minúte nastal historický moment pre fanúšikov AC, po centri Kalulua sa hlavou presadil Daniele Maldini a poslal červenočiernych do vedenia. 

 

Doslova pastvou pre oči bolo sledovať úprimnú reakciu otca Paola, ktorý bol prítomný na tribúne. Po Cesarem a Paolovi sa presadil aj Daniele a dúfajme, že to nebude jeho posledný gól v drese AC.

 

 

Spezia chcela tento legendárny moment prekaziť a 10 minút pred koncom sa im to aj podarilo. Verdeho zblokovaná strela si našla cestu do brány a bolo vyrovnané. Za Speziu nastúpil tesne pred týmto gólom aj slovenský hráč Dávid Strelec.

 

AC si túto výhru nenechalo zobrať, v 87. minúte sa šikovne predral obranou Saelemakers a našiel v šestnástke Brahima Diaza. Španiel strelou medzi brankárové nohy rozhodol o víťazstve AC 2:1.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona