Šéf maďarskej diplomacie: Obama sa stretol s nie veľmi populárnym Ficom, s Orbánom ešte nie

NETKY.SK • 24 Apríl 2014, 13:44 • 2 min
Šéf maďarskej diplomacie: Obama sa stretol s nie veľmi populárnym Ficom, s Orbánom ešte nie

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán nemôže za to, že sa doposiaľ nestretol s americkým prezidentom Barackom Obamom.

slovakia

left justify in out

Podľa dnešnej informácie maďarského spravodajského servera 168ora.hu to povedal v rozhovore pre francúzsky denník Le Monde odchádzajúci šéf maďarskej diplomacie János Martonyi. "Mrzí ma, ale on za to nemôže," povedal Martonyi v súvislosti so skutočnosťou, že Orbán nenavštívil Washington.

 

Server v článku pod titulkom Obama nemá 15 minút na Orbána však vyjadril názor, že za to môže práve Orbán. Spojené štáty podľa servera od začiatku kritizovali Orbánovu politiku vedomého rozbíjania demokratického systému, pričom maďarský premiér varovania ignoroval.

 

"Obama sa v uplynulých rokoch stretol nielen s poľským premiérom Donaldom Tuskom, bývalým predsedom českej vlády Petrom Nečasom, ale našiel si aj spôsob, aby rokoval aj s nie veľmi populárnym slovenským premiérom Robertom Ficom, keď sa pripojil k washingtonskej schôdzke Fica s vicepremiérom Joe Bidenom," píše 168ora.hu.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies