Šéf La Ligy sa pre Zozuľu stretol s ukrajinským veľvyslancom

NETKY.SK • 7 Február 2017, 18:47 • 2 min
Šéf La Ligy sa pre Zozuľu stretol s ukrajinským veľvyslancom

MADRID - Prezident najvyššej španielskej futbalovej súťaže Javier Tebas s ukrajinským veľvyslancom Anatolijom Šerbom diskutoval o útočníkovi Romanovi Zozuľovi, ktorý sa dostal do nemilosti fanúšikov pre údajné sympatie k nacistickej ideológii.

slovakia

left justify in out

Samotný hráč akúkoľvek spriaznenosť s krajne pravicovými skupinami či ich názormi odmieta. Diplomat sa so šéfom La Ligy zhodol na tom, že španielska vláda musí futbalistu podporiť.

Dvadsaťsedemročný rodák z Kyjeva v službách Realu Betis Sevilla mal odísť na hosťovanie do Raya Vallecano, ale priaznivci druholigového klubu ho vypudili po zverejnení informácii, podľa ktorých na Ukrajine podporoval polovojenské skupiny. Zozuľa už medzičasom napísal podporovateľom madridského klubu list, v ktorom ich ubezpečil, že ide o veľké nedorozumenie.

 

Celú nepríjemnosť vraj spôsobil istý španielsky novinár so slabými znalosťami o hráčových názoroch a politickej situácii na Ukrajine, ktorý ho pred letným prestupom z Dnipra Dnipropetrovsk do Betisu vyfotografoval na letisku v tričku so štátnym znakom jeho krajiny mysliac si, že ide o symbol podpory radikálov.

Zozuľova blízka budúcnosť je neistá, keďže jeho hosťovanie dohodli počas zimného prestupového obdobia, ktoré sa medzičasom uzavrelo. To znamená, že do leta nemôže hrať za Betis ani žiaden iný európsky klub.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies