Šéf FSB vyzval na účinnejšie predchádzanie terorizmu medzi migrantmi

NETKY.SK • 13 August 2020, 13:52 • 2 min
Šéf FSB vyzval na účinnejšie predchádzanie terorizmu medzi migrantmi

MOSKVA - V priebehu jeden a pol roka bol zakázaný vstup do Ruskej federácie viac ako 820 migrantom zapojeným do terorizmu a extrémizmu. Uviedol to na stretnutí Národného protiteroristického výboru predseda NAC, riaditeľ FSB Alexander Bortnikov.

slovakia

left justify in out

Prienik cez kanály 

Ako sa uvádza v informačnom centre NAC, na stretnutí protiteroristického výboru sa zvažovali otázky boja proti prenikaniu teroristov a ich spolupáchateľov na územie Ruskej federácie cez migračné kanály.

 

"Na základe diskusie boli identifikované prioritné úlohy na posilnenie preventívnych aktivít v migračnom prostredí, ako aj na zlepšenie interakcie štátnych orgánov v tejto oblasti", poznamenali v NAC.

 

Zabraňovanie terorizmu 

Na konci stretnutia Alexander Bortnikov upozornil účastníkov na potrebu zlepšiť efektívnosť práce s cieľom zabrániť terorizmu medzi pracujúcimi migrantmi. Poznamenal tiež, že "nesmie sa povoliť využívanie migračného toku medzinárodnými teroristickými organizáciami".

 

img

 

Na stretnutí NAC sa okrem toho zobrazili videonahrávky FSB o zadržiavaní prívržencov medzinárodného terorizmu za posledný mesiac, ktorí okrem iného pripravovali teroristické útoky v Rusku. Riaditeľ FSB požiadal o účinnejšie predchádzanie terorizmu medzi migrantmi.

 

Úspech ruskej tajnej služby 

Napríklad 31. júla v oblasti Volgograd bolo zadržaných päť členov bunky extrémistickej organizácie Tablighi Jamaat, ktorá je zakázaná v Rusku, ako aj jej organizátor a kurátor. Pred dvoma dňami v Petrohrade 29. júla, špeciálna služba zadržala ľudí jednej zo stredoázijských republík – členov bunky IS (zakázané v Rusku), ktorí pripravovali útoky a vraždy vojenského personálu a policajtov. Podľa FSB po teroristických útokoch plánovali vycestovať na územie regiónu Blízkeho východu a zúčastniť sa medzinárodnej teroristickej organizácie. Zadržaných zločincov tiež preverujú z hľadiska účasti na propagande terorizmu a náboru ruských občanov do teroristických štruktúr a financovania terorizmu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tablighi Jamaat (@tablighi.jamaat),

 

23. júla sa v Moskve, Novosibirsku a Krasnojarskom území uskutočnila rozsiahla špeciálna operácia, v dôsledku čoho bolo zadržaných 22 členov medzinárodnej teroristickej organizácie Islamské hnutie Uzbekistanu, ktoré je v Ruskej federácii zakázané. A deň predtým v kabardínsko-balkánskom regióne boli zabití 4 členovia bunky IS, ktorí pripravovali útok na bezpečnostné sily.

 

Zdroj: https://rg.ru/2020/08/11/glava-fsb-prizval-k-effektivnoj-profilaktike-terrorizma-sredi-migrantov.html

   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona