Jaro Halák sa dostal medzi najlepších brankárov dekády tímov NHL

NETKY.SK • 28 Apríl 2020, 12:35 • 2 min
Jaro Halák sa dostal medzi najlepších brankárov dekády tímov NHL

Len prednedávnom sme vám poskytli výber tých najlepších slovenských hráčov z NHL za poslednú dekádu. brankári tam však chýbali. Ani táto kategória však nezostala bez povšimnutia. Veď gólman je ten posledný človek, ktorý môže zabrániť inkasovaniu gólu.

slovakia

left justify in out

Najlepší brankári dekády NHL 

Odborník na zámorský hokej Travis Yost z televíznej stanice TSN určil dvojicu najlepších brankárov v každom z 31 tímov NHL počnúc sezónou 2010/2011. Urobil tak podobný zoznam, ako minule, akurát namiesto najlepšej "päťky" hráčov z každého tímu, zvolil teraz dvoch brankárov.  

 

img

Zostava v Islanders 

O päťkách jednotlivých tímov sme si už čo to povedali minule (link nižšie). Teraz sú na rade brankári, medzi ktorými zo Slovákov žiari meno Jaroslav Halák. Yost ho vybral ako dvojku ku Greissovi pri jeho pôsobní v NY Islanders.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa John & Jack (@rise_of_an_empire),

 

Neuveriteľné playoff 2010

Zraky celej NHL sa naňho upriamili počas prvého kola playoff 2010, kde Canadiens narazili na najlepší tím sezóny Washington Capitals. Halák figuroval v bránke ako jednotka. Sériu vyhrali nakoniec Habs a stali s aprvým tímom v novodobej histórii NHL, ktorému sa to podarilo pri stave 1:3 na zápasy. Halák vtedy dokázal čarovať aj pred takou hviezdou akou je Alexander Ovečkin. V druhom kole potom čelil obhajcom Stanley Cupu 2009 Pittsburghu Penguins so Sidneym Crosbym či Evgeninom Malkinom.

 

 

 

Price je Kanaďan 

Jaro sa však v Montreale nevedel presadiť popri jednotke a vychádzajúcej hviezdy NHL Kanaďanovi Careymu Priceovi. Navyše Montreal je kanadské mesto a fanúšici svojho krajana zbožňovali. Jaro bol tak vytradeovaný do St. Louis.

 

Tímy v NHL 
Dnes 34-ročný Halák v sledovanom období pôsobil v piatich tímoch NHL: Kariéru rozbehol v Montreale Canadiens, štyri sezóny odchytal v St. Louis Blues, časť jedného ročníka vo Washingtone Capitals, ďalšie štyri pridal v New Yorku Islanders a momentálne už druhý rok robí dvojku Pekkovi Rinnemu v Bostone Bruins.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FortunaSK (@fortuna_sk),

 

Okrem Haláka bol za posledných desať rokov zo slovenských gólmanov v NHL v hre už len Peter Budaj (Colorado, Montreal, Los Angeles, Tampa Bay), ktorý pred rokom ukončil kariéru.

 

České zastúpenie 
Portál hokej.cz pripomína, že okrem dvoch slovenských boli v druhej dekáde 21. storočia v NHL v akcii aj deviati českí brankári. Do výberu najlepších v jednotlivých mužstvách sa dostali traja - David Rittich (Calgary), Petr Mrázek (Carolina) a Ondřej Pavelec (Winnipeg).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Petr Mrazek (@pmraza34),

 

Viacero kritérii
Pri výbere brankárskych dvojíc bral Yost do úvahy kritériá ako dĺžku angažmánu, úspešnosť zákrokov, či náročnosť situácií, ktorým museli brankári čeliť počas sledovaného obdobia. Ešte predtým zámorský odborník vyberal najlepšie pätorky spomedzi korčuliarov u všetkých účastníkov NHL v uplynulej dekáde. 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies