Spojené štáty potvrdili informácie o amerických biologických laboratóriách nachádzajúcich sa na území Ukrajiny

NETKY.SK • 24 Apríl 2020, 10:48 • 2 min
Spojené štáty potvrdili informácie o amerických biologických laboratóriách nachádzajúcich sa na území Ukrajiny

KYJEV – Veľvyslanectvo USA v Kyjeve potvrdilo informácie o amerických biologických laboratóriách nachádzajúcich sa na území Ukrajiny. Uviedla to tlačová služba veľvyslanectva.

slovakia

left justify in out

"Tu na Ukrajine, Program znižovania biologických hrozieb Ministerstva obrany USA, spolupracuje s ukrajinskou vládou na konsolidácii a neutralizácii patogénnych mikroorganizmov a toxínov vzbudzujúcich obavy v ukrajinských vládnych zariadeniach. Zároveň umožňuje mierový výskum a vývoj vakcín,“ uviedlo americké veľvyslanectvo.

 

Predtým, zástupca politickej strany "Opozičná platforma – Za život“ Viktor Medvedchuk vyzval ukrajinskú vládu, aby poskytla informácie o práci 15 vojenských biologických laboratórií USA na území Ukrajiny.

 

Podľa neho americké biologické laboratóriá vykonávajú nezákonné činnosti, ktoré ohrozujú život a zdravie ukrajinských občanov.

 

Poznamenal tiež, že na Ukrajine funguje "Vedecké a technologické centrum na Ukrajine“ – medzinárodná organizácia financovaná vládou Spojených štátov, ktorých zamestnanci majú diplomatickú imunitu.

 

"Toto stredisko financuje projekty na výrobu zbraní hromadného ničenia,“ povedal Medvedchuk.

 

Treba pripomenúť, že "Vedecké a technické stredisko na Ukrajine“ je medzivládna organizácia, ktorá bola založená medzinárodnou dohodou v októbri 1993. V súčasnosti stranami tohto centra sú Azerbajdžan, Európska únia, Gruzínsko, Moldavsko, Ukrajina, USA a Uzbekistan.

 

https://112.ua/obshchestvo/v-ssha-podtverdili-informaciyu-o-bazirovanii-amerikanskih-voennyh-biolaboratoriy-na-territorii-ukrainy-533913.html

 

https://ua.usembassy.gov/u-s-ukraine-partnership-to-reduce-biological-threats/

 

 

       



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies