Šéf ECB Draghi: Eurozóna potrebuje komplexnú stratégiu

NETKY.SK • 27 November 2014, 13:02 • 2 min
Šéf ECB Draghi: Eurozóna potrebuje komplexnú stratégiu

FRANKFURT - Ekonomika eurozóny potrebuje komplexnú stratégiu vrátane reforiem, aby sa ekonomika vrátila do starých koľají. Vo štvrtok to povedal šéf Európskej centrálnej banky (ECB) Mario Draghi s tým, že táto úloha nemôže ostať len na pleciach monetárnej politiky.

slovakia

left justify in out

"Teraz určite nie je správny moment na uspokojenie, ani v oblasti fiškálnej politiky a ani v súvislosti so štrukturálnymi reformami,“ povedal Draghi. 

 

"Malo by byť jasné, že sama monetárna politika nemôže urobiť celú ťažkú prácu. Všetci politickí predstavitelia, aj národní aj európski musia urobiť svoju časť práce,“ povedal Draghi. "Toto by malo byť obsiahnuté v celkovej stratégii, ktorá dostane ekonomiku eurozóny do starých koľají,“ povedal. Zároveň zopakoval, že Rada guvernérov ECB sa zaviazala, že príjme dodatočné kroky v boji s nízkou mierou inflácie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies