Šéf CBF Del Nero rezignoval na post vo výkonnom výbore FIFA

NETKY.SK • 27 November 2015, 10:29 • 2 min
Šéf CBF Del Nero rezignoval na post vo výkonnom výbore FIFA

RIO DE JANEIRO - Šéf Brazílskej futbalovej konfederácie (CBF) Marco Polo Del Nero rezignoval vo štvrtok na post vo výkonnom výbore Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Del Nero tak nevydržal silný tlak na jeho osobu a nebude už reprezentovať juhoamerickú konfederáciu COMNEBOL v riadiacom orgáne svetového futbalu. "Na miesto jeho nástupcu odporučil Fernanda Sarneyho," uvádza sa v komuniké COMNEBOL-u. Sarney je syn bývalého brazílskeho prezidenta a úradujúci viceprezident CBF.

 

Del Nero na poste prezidenta CBF nahradil v apríli Joseho Mariu Marina a hodlá v tejto funkcii pokračovať. Ako člen VV FIFA sa po májovom zatknutí viacerých funkcionárov vo Švajčiarku nezúčastňoval zasadaní a neopustil Brazíliu. Nebol ani na Copa America v Čile ani na kvalifikačnom zápase v Argentíne. Nefiguroval však medzi obvinenými z korupcie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies