Prečo pri spomienke na koronavírus myslí na kyslú kapustu?

NETKY.SK • 31 August 2020, 18:22 • 2 min
Prečo pri spomienke na koronavírus myslí na kyslú kapustu?

Jaroslav je 60-ročný Slovák, ktorý dostal na Slovensku COVID-19 ešte medzi prvými.

slovakia

left justify in out

Slovák hovorí, že tesne stihol 13. marec. Keď vtedajšia vláda Petra Pellegriniho zaviedla sprísnené opatrenia, on už bol zdravý. Tvrdí, že určite prekonal COVID-19. „To neviem, kto tomu dal taký názov, ale je to ako obyčajná chrípka, nie je to nič, absolútne nič iné,“ prezradil s tým, že sa cítil podobne, ako pri každoročnej pravidelných jarných chorobách, akurát to bolo trochu dlhšie.

 

img

 

Prichádzalo to postupne

Rozdiel však vidí v spôsobe, ako sa choroba objavila. „Toto bolo zvláštne tým, že nejako pomaličky na mňa išli tie teploty, ja som sa v pondelok začal cítiť trošku nesvoj, že niečo na mňa lezie, v utorok som už mal teploty," doplnil, že sa to začalo stupňovať. „Lial sa zo mňa pot, nemohol som ruky skoro zdvihnúť, kĺby, chrbát, neskutočne ma všetko bolelo."

 

 

Kyslá kapusta

Jaroslav až následne prišiel k lekárovi s teplotou 39,6 a všetkými príznakmi COVID-u. „Potom až 4 dni som mal vysoké teploty. Postupne ustupovali. Zaujímavé na tom je to, že ja som nemal žiadne lieky, jediné, čo som v úvodzovkách bral, bola šťava z kyslej kapusty,“ vysvetlil, že mal na ňu veľkú chuť a pomáhala mu zahnať neustály smäd.

 

img

 

Koniec za 10 dní

Jaroslav za týždeň schudol približne tri kilogramy. Bolesť kĺbov a horúčky mu síce po štyroch dňoch odišli, ale začali sa ďalšie príznaky. „Suchý kašeľ a cítil som taký tlak na prieduškách. Kedysi som mal bronchitídu, bol som silný fajčiar,“ vysvetlil a zdôraznil, že so zlozvykom prestal už dávno. „To ma držalo asi 4-5 dní. A asi desiaty deň som už bol fit,“ doplnil s dôvetkom, že dokonca si hneď išiel zabehať. „Už bolo všetko v poriadku, žiadne príznaky, žiadne nejaké následky.“

 

img

 

Nenakazil sa nikto

Jaroslav sa čuduje, že napriek všetkým dnešným varovaniam epidemiológov, sa od neho nenakazila žiadna osoba. „Ja sa smejem celej tej korone. Ľudia, ktorí sa pohybovali v mojej spoločnosti, ktorí boli bezprostredne pri mne, priateľka, ktorá ma ošetrovala, tej nebolo absolútne nič. Hovoril som aj priateľke, že o chvíľu to príde na teba. Tak sme čakali, že aj ona ochorie, ale nie,“ vysvetlil, že sa nenakazil nikto, ani z rodiny, ani z práce.

 

Je optimista

Rovnako sa nič nestalo ani jeho mame. „Normálne sa navštevujeme, všetko je v pohode,“ zdôraznil, že aj preto situáciu, napriek tlakom médií, vidí optimisticky. „Ja som o tom presvedčený, nikto mi to nevyhovorí, že je to obyčajná chrípka,“ doplnil Slovák, ktorý žiadal utajiť svoju skutočnú identitu.

 

img

 

Nechce totiž, aby v jeho okolí bola ešte väčšia panika, než je teraz. „Nie je to nič hrozné. A prežil som. Normálna choroba sprevádzaná teplotami. Bežné príznaky normálnej teploty,“ zdôraznil 60-ročný muž, ktorý má veľkú túžbu, aby sa ľudia upokojili, pretože prílišný pesimizmus a strach podľa neho ľudskému organizmu tiež príliš neprospievajú.

 

Prečítajte si aj o mužovi z Českej republiky, ktorúmu pomohol odpočinok a dostatočné pitie vody a čo pomoholo ruskej lekárke.

Aj u nás si môžete objednať ochranné pomôcky - nájdete ich na shop.netky.sk. Na sklade sú aj rúška či dezinfekčné gély.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies