Sedemnásť ulíc v Demänovej dostane oficiálne názvy

NETKY.SK • 30 November 2013, 18:24 • 2 min
Sedemnásť ulíc v Demänovej dostane oficiálne názvy

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Pomenovanie ulíc bude liptovskomikulášsku radnicu stáť vyše 2 700 eur, obyvatelia si budú musieť kúpiť iba tabuľku s orientačným číslom, za zmeny v dokladoch platiť nebudú.

slovakia

left justify in out

Sedemnásť ulíc v liptovskomikulášskej Demänovej dostane oficiálne názvy. Obyvatelia mestskej časti sa vo väčšine ulíc doposiaľ orientovali iba podľa rokmi zaužívaných pomenovaní. Oficiálne názvy a orientačné čísla majú zjednodušiť orientáciu aj poštárom či záchranárom. Pomenovanie ulíc bude liptovskomikulášsku radnicu stáť vyše 2 700 eur, obyvatelia si budú musieť kúpiť iba tabuľku s orientačným číslom, za zmeny v dokladoch platiť nebudú. „V prvom rade ide o zosúladenie legislatívy, ktorou chceme zároveň vyjsť v ústrety všetkým záchranným zložkám, aby sme im uľahčili orientáciu v tejto mestskej časti,“ povedala prednostka Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši Anna Rašiová. Potrebná bude aj zmena osobných dokladov, ktorú všetky inštitúcie vybavia obyvateľom Demänovej bez akýchkoľvek poplatkov. „Požiadali sme o spoluprácu takmer všetky organizácie, ktoré sú zmenou adries dotknuté a všetky nám vyšli maximálne v ústrety. Máme dobrú skúsenosť na polícii, živnostenskom úrade či sociálnej poisťovni. Žiadne vážne problémy sme doteraz nezaznamenali ani u iných organizácií,“ dodala Rašiová.

Riadne pomenovanie ulíc vyžaduje zákon. K existujúcim súpisným číslam budú pridelené aj orientačné čísla, čo má zjednodušiť orientáciu v Demänovej nielen pre doručovanie pošty, ale aj záchranárom a turistom. „Domácnostiam v tejto mestskej časti chýbajú orientačné čísla, ulice sú označené uličnými tabuľami len sčasti a mnohé z nich sú umiestnené na nevhodných miestach alebo zle viditeľné,“ povedala vedúca útvaru mládeže, športu a kultúry mestského úradu Dana Guráňová. Sedemnásť názvov ulíc pripravila názvoslovná komisia zložená z mestských úradníkov, historikov, múzejníkov a kulturológov. Na verejnom prerokovaní ich už odsúhlasili aj obyvatelia Demänovej a schvaľovať ich v decembri ešte budú mestskí poslanci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies