Sedem osôb obvinili kvôli podvodu za 600 miliónov korún

NETKY.SK • 20 Júl 2011, 07:39 • 2 min
Sedem osôb obvinili kvôli podvodu za 600 miliónov korún

Sedem osôb obvinili kvôli podvodu za 600 miliónov korún - Krimi Topoľčiansky podnikateľ si mal medzi svojimi firmami v rokoch 2002 až 2003 presúvať reálne neexistujúci textil a na odpočtoch DPH spôsobiť štátu škodu viac ako 600 miliónov korún (19. 916.

slovakia

left justify in out

img

Topoľčiansky podnikateľ si mal medzi svojimi firmami v rokoch 2002 až 2003 presúvať reálne neexistujúci textil a na odpočtoch DPH spôsobiť štátu škodu viac ako 600 miliónov korún (19.916.351 eur). K tomuto záveru dospel podľa dnešných Televíznych novín TV Markíza Úrad špeciálnej prokuratúry, ktorý chce postaviť pred súd až sedem osôb.
      Podnikateľ v danom čase údajne neobchodoval so žiadnou slovenskou textilkou, napriek tomu mal manipulovať s množstvom tovaru, ktorý by, ak by bol reálny, zodpovedal štvrtine celej slovenskej produkcie textilu.
      Kontrolóri Daňového úradu napriek tomu podnikateľovi odsúhlasili stámiliónový odpočet DPH. Prokuratúra chce preto postaviť pred súd okrem podnikateľa a jeho spoločníkov aj štyroch pracovníkov Daňového úradu. "Prokurátor obvinil sedem osôb z trestného činu podvodu," uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. "Spis obsahuje 87 zväzkov, čo je viac ako 17.000 strán," dodala Kudjáková.
      Samotný podnikateľ z Topoľčian sa pre TV Markíza vyjadrovať nechcel. Ak Špecializovaný trestný súd prijme obžalobu, v prípade dokázania viny mu hrozí až dvanásťročné väzenie.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies