VIDEO: Exkluzívna nemocnica pre ťavy. Pozrite na ten luxus za 10 miliónov dolárov

NETKY.SK • 21 Apríl 2022, 10:13 • 2 min
VIDEO: Exkluzívna nemocnica pre ťavy. Pozrite na ten luxus za 10 miliónov dolárov

Dubai Camel Hospital (DCH) a jej špičkové zariadenie s hodnotou 10 miliónov dolárov pritiahlo pozornosť znalcov tiav z celého sveta.

slovakia

left justify in out

Ťavy sú v Spojených arabských emirátoch zbožňované a sú dôležitou súčasťou dedičstva krajiny. S viac ako 300 000 ťavami v krajine existujú súťaže krásy a preteky sponzorované vládou

 

Ťavie preteky sú jedným z najpopulárnejších športov v regióne. Prestížny festival dedičstva Al Marmoom udelil tento rok víťazom odmeny za viac ako 40 miliónov dolárov. Víťaz na festivale Al Dhafra v Abú Zabí zarobí viac ako 800 000 dolárov. Ťavy často priťahujú obrovské cenovky – najmä samice, ktoré bývajú rýchlejšie. Jednu z najdrahších tiav na svete údajne kúpil dubajský korunný princ šejk Hamdan bin Mohammed za 2,7 milióna dolárov na súťaži krásy.

 

 

„Dubajská Camel Hospital je jediné moderné zdravotnícke zariadenie, ktoré sa venuje liečbe tiav na celom svete,“ hovorí Ali Redha, generálny riaditeľ DCH zariadenia. „Značne sme sa rozrástli vďaka šíreniu informácií o neuveriteľnom pokroku v medicíne, ktorý sa tu deje, a naše výsledky hovoria samy za seba,“ hovorí Redha pre CNN.

 

V nemocnici pracuje 65 zamestnancov a má kapacitu na liečbu 22 tiav. Ceny chirurgických zákrokov v DCH sa začínajú na 1 000 USD s ultrazvukom od 110 USD. Zariadenie má dve operačné sály a dokonca poskytuje aj luxusnú VIP miestnosť, kde je možné sledovať ordinácie naživo vo vysokom rozlíšení.

 

 

„Je to naozaj vzrušujúce, pretože neustále robíme veci, ktoré sme ešte nikdy nerobili,“ hovorí britská chirurgička Dr. Claire Booth. Päťmetrové endoskopické zariadenie nemocníc môžeme nájsť len na týchto troch miestach. „Dve sa nachádzajú v USA. Jednu majú pre veľryby a jednu pre žirafy a tretiu tu máme pre ťavy.“

 

Rehabilitácia je rovnako dôležitá ako ordinácia s 24-hodinovým dohľadom nad pacientmi. „Sú veľmi krehké a pokojné. Som zvyknutá pracovať s koňmi, ktoré majú pre nich väčší náskok, ale ťavy sa s vami rozprávajú a povedia vám, ak nie sú šťastné. Sú to vlastne skvelí pacienti,“ hovorí Booth.

 

img

 

Ochrana budúcnosti populácie tiav je neoddeliteľnou súčasťou práce DCH, takže medicínsky výskum a programy reprodukcie sú kľúčové. „Ťaviatka zostávajú so svojimi matkami počas prvých deviatich mesiacov predtým, ako pôjdu do príslušných stajní, aby trénovali na preteky,“ hovorí Dr. Mansoor Ali Chaudhry.

 

Päťročný plán spoločnosti Redha pre nemocnicu zahŕňa ďalšiu expanziu. „Vyrábame ohrádky, aby sme ich rozšírili, a potom postavíme ambulanciu, akú by ste mali v bežnej nemocnici na sledovanie,“ hovorí. „Ťavy budú vždy súčasťou nášho dedičstva a musíme urobiť všetko pre to, aby sme zachovali ich budúcnosť.“

 

Možno vás zaujme: Putin nariadil zrušiť útok na oceliarne Azovstaľ



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies