Sebastian Kurz: Migranti môžu nájsť ochranu aj v Grécku

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 09:15 • 2 min
Sebastian Kurz: Migranti môžu nájsť ochranu aj v Grécku

BERLÍN - Pred dnešným summitom EÚ a Turecka o utečeneckej kríze obhajoval rakúsky minister zahraničných vecí Sebastian Kurz uzavretie tzv. balkánskej trasy, ktorú využívajú migranti na ceste z Grécka do strednej Európy.

slovakia

left justify in out

Štáty ako Rakúsko, Nemecko alebo Švédsko by nemohli prijať všetkých ľudí, ktorí tam chcú prísť, uviedol Kurz v nedeľu večer vo vysielaní nemeckej televízie ARD. Lídri na mimoriadnom summite podľa neho potvrdia, že balkánska trasa ostane uzavretá a že politika nekontrolovaného prepúšťania migrantov cez územia jednotlivých štátov sa skončila, informovala agentúra DPA.

 

V súvislosti s tisícami migrantov uviaznutými na grécko-macedónskej hranici Kurz povedal, že ľudia môžu hľadať ochranu aj v Grécku ako členskej krajine EÚ. Grécko má na svojom území v prepočte na obyvateľa oveľa menej utečencov než napríklad Rakúsko a čoskoro môže okrem toho rátať s rozsiahlou podporou únie, zdôraznil.

 

Nemecký minister spravodlivosti Heiko Maas uviedol, že štáty nemôžu uzavieraním hraníc vyriešiť celosvetové migračné problémy, navyše to vedie k "reťazovým reakciám". Utečenci musia byť podľa neho v Európe rozdelení, pričom je potrebné bojovať proti príčinám, pre ktoré utekajú z domovov - a v tomto kontexte je prímerie v Sýrii po piatich rokoch občianskej vojny veľmi dôležité.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies