SDKÚ-DS chce Slovensko, v ktorom sa budú všetci cítiť ako Európania 1.kategórie

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 16:15 • 2 min
SDKÚ-DS chce Slovensko, v ktorom sa budú všetci cítiť ako Európania 1.kategórie

BRATISLAVA - Strana SDKÚ-DS chce také Slovensko v Európskej únii, v ktorom sa všetci budú cítiť ako Európania prvej kategórie. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal europoslanec a dvojka na kandidačnej listine pre májové eurovoľby Eduard Kukan.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s desaťročným výročím vstupu Slovenska do EÚ vyhlásil, že Slováci dokázali svojou pracovitosťou a úsilím, že do únie patria. Za 10 rokov členstva Slováci podľa neho dokázali aj to, že "máme na to, aby sme boli rovnoprávnymi členmi EÚ".
     

Líder eurokandidátky Ivan Štefanec poukázal na dôležitosť májových eurovolieb. "Aj od nich bude záležať, či budeme mať viac pracovných príležitostí, vzdelanosti, menej byrokracie," povedal.
     

SDKÚ-DS podporuje predovšetkým tvorbu pracovných miest a malých podnikateľov. "Chceme pre nich zlepšiť prostredie znižovaním administratívy, znižovaním priamych daní, pružnejším pracovným právom a lepšími podmienkami pre ich rozvoj," priblížil. Strana chce tiež presadzovať dodržiavanie rovnakých podmienok pre všetkých. Odmietol socialistickú centralizáciu aj europesimizmus.
     

Zdôraznil, že europarlament prijíma veľké množstvo opatrení, ktoré sa týkajú každodenného života ľudí. Aj preto je podľa Štefanca dôležité ísť voliť.
     

Dôležitosť vyššej volebnej účasti vyzdvihol aj predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. Chce, aby jeho strana bola voľbou zdravého rozumu. Želá si, aby ľudia volili rozumne a hlavne, aby išli voliť. Nízka účasť totiž podľa Freša nahráva extrémistom a euroskeptikom.
     

SDKÚ-DS by chcela podľa Freša napomôcť víťazstvu ľudovcov nad socialistami. Želal by si, aby strana obhájila súčasný výsledok. Dnes má v europarlamente dvoch poslancov - Eduarda Kukana a Petra Šťastného.
     

Frešo tiež pripomenul výhody desaťročného členstva v EÚ. Poukázal na voľný pohyb bez hraníc, pevnú menu euro a tiež mier. "EÚ je garanciou bezpečnosti na Slovensku, nielen ekonomickej, ale aj bezpečnostnej," poznamenal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies