Scolariho zrejme na poste trénera Brazílie nahradí Dunga

NETKY.SK • 20 Júl 2014, 10:44 • 2 min
Scolariho zrejme na poste trénera Brazílie nahradí Dunga

RIO DE JANEIRO - Horúcim kandidátom na post trénera brazílskej futbalovej reprezentácie je Carlos Dunga, informovala v nedeľu agentúra DPA. Dunga ako kapitán priviedol "kanárikov" k titulu majstrov sveta v roku 1994 v USA, ako tréner viedol Brazílii v rokoch 2006 až 2010.

slovakia

left justify in out

Celým menom Carlos Bledorn Verri má nahradiť Luiza Felipe Scolariho, ktorý sa musel porúčať po zisku "iba" štvrtého miesta na nedávno skončených "domácich" MS, pričom v posledných dvoch dueloch organizátor dostal lekcie 1:7 od Nemecka v semifinále, resp. 0:3 od Holandska v zápase o bronz.
      

Päťdesiatročný Dunga má dobrý vzťah s novovymenovaným generálnym manažérom reprezentácie Gilmarom Rinaldim. Brazílska futbalová konfederácia (CBF) má meno Scolariho nástupcu oznámiť v utorok. Dunga 5-násobných majstrov sveta ako kouč priviedol v roku 2007 k zlatu na Copa America a v roku 2009 vyhral Pohár konfederácií v JAR. O rok na MS ale vypadol s tímom vo štvrťfinále s Holanďanmi a dostal "padáka". Naposledy viedol Internacional, ale v októbri minulého roku po štyroch ligových prehrách za sebou ho vyhodili.
      

Ďalšími adeptmi na post sú Tite, ktorý s Corinthians vyhral v roku 2012 majstrovstvá sveta klubov FIFA, resp. lodivod FC Sao Paulo Muricy Ramalho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies