Schumacher je stále v kóme: Jeho stav sa zatiaľ nemení

NETKY.SK • 18 Január 2014, 06:44 • 2 min
Schumacher je stále v kóme: Jeho stav sa zatiaľ nemení

GRENOBLE - Stav bývalého jazdca F1 Michaela Schumachera je po nehode na lyžovačke stabilizovaný, ale naďalej kritický. Podľa slov jeho manažérky Sabiny Kehmovej zostáva sedemnásobný svetový šampión na klinike v Grenoble v umelom spánku.

slovakia

left justify in out

Kehmová po dvoch týždňoch mlčania vyslala v piatok jasný odkaz médiám, najmä nemeckému Focusu a Bildu. Tie priniesli s odvolaním sa na odborníkov na neurochirurgiu znepokojivé informácie o tom, že by sa legendárny pilot nemusel z kómy prebrať. "Znova opakujem, že všetky informácie týkajúce sa Schumacherovho stavu, ktoré nepochádzajú zo strany ošetrujúcich lekárov či jeho manažérskeho tímu, musia byť považované za číre špekulácie," uviedla dlhoročná Schumacherova zástupkyňa v stanovisku zaslanom médiám. Podľa nej je stav ikony Ferrari nezmenený. "Michaelov stav naďalej považujeme za stabilný. Rovnako opakujem, že Michaelova rodina je s prácou lekárov veľmi spokojná a plne im dôveruje," citovala Kehmovú agentúra dpa.

Najúspešnejší pilot v dejinách "efjednotky" so siedmimi titulmi a 91 triumfami utrpel v nedeľu 29. decembra po lyžiarskom úraze v Savojských Alpách v Meribeli vážne zranenia hlavy a musel podstúpiť dve operácie. Pri druhej mu odstránili väčší hematóm a zmiernili tak tlak na jeho mozog. Lekári uviedli Schumachera do umelého spánku, aby telo lepšie zvládalo traumatický stav. Kedy by ho mohli prebudiť, zostáva stále nejasné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies