Schleck a O'Grady porušili tímové pravidlá, šéf Saxobanku ich vyhodil

NETKY.SK • 8 September 2010, 07:45 • 2 min
Schleck a O'Grady porušili tímové pravidlá, šéf Saxobanku ich vyhodil

Schleck a O'Grady porušili tímové pravidlá, šéf Saxobanku ich vyhodil

slovakia

left justify in out

img

Cyklistický tím Saxobank prepustil v utorok cyklistov Andyho Schlecka a Stuarta O'Gradyho. Stalo sa tak na pretekoch Vuelta v Španielsku, dôvodom malo byť porušenie pravidiel tímu.
      Šéf tímu Bjärne Riis urobil podľa dánskych médií priame rozhodnutie pred 10. etapou, médiá však neposkytli detaily o porušení pravidiel. Schleck figuroval v celkovom poradí na 77. mieste a na lídra strácal viac ako 37 minút. Schleckov brat Frank okupuje na Vuelte 13. miesto v priebežnom hodnotení. V pretekoch Okolo Španielska, ktoré vyvrcholia 19. septembra v Madride, je lídrom domáci cyklista Igor Anton.
      "Beriem na vedomie, že som porušil tímové pravidlá, keď som ešte po večeri zašiel na drink. Práve z tohto dôvodu Bjärne rozhodol, že mňa a Stuarta O'Gradyho pošle domov home," povedal Schleck pre Cycling News: "Som zodpovedný za svoje správanie a ikeď si myslím, že to bolo kruté rozhodnutie, rešpektujem ho. Bjärne je totiž šéfom tímu a myslí si, že robí to najlepšie pre svoj tím."
      Luxemburčan Andy Schleck bol druhý na pretekoch Tour de France tento rok aj vlani, Austrálčan O'Grady zase vyhral tri etapy Tour a má na konte olympijské zlato z OH 2004 v Aténach.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies